'AZ overweegt juridische procedure bij mislopen Europese tickets'

JesseTH, 07-07-2020 om 22:15, 15377 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

AZ laat het er niet bij zitten inzake de toewijzing van de Europese tickets in de Eredivisie. Ajax kreeg als nummer één de meest gunstige tickets in Nederland, maar de Alkmaarders willen die nog altijd overnemen. Wanneer dit niet gebeurt, overweegt de club om naar het CAS te stappen en juridische stappen te nemen, zo schrijft De Volkskrant.

Volgens Karim Aachboun, kortgeleden nog juridisch adviseur van AZ, heeft KNVB-directeur Eric Gudde 'aantoonbaar gelogen'. Er heerst onvrede, omdat de KNVB gesteld zou hebben dat het reglement niet gebruikt zou worden bij de verdeling van de Europese plekken. 'Waarna een paragraaf uit datzelfde reglement is gebruikt om het verschil te maken. Dat klopt niet, vindt AZ', zo schrijft de krant.

Het algemene standpunt van AZ is bekend. Ajax kreeg de Europese tickets op basis van het doelsaldo, terwijl de concurrent van mening is dat het middels onderling resultaat bepaald moet worden. 'AZ won twee keer van Ajax en beroept zich op Uefa-richtlijnen van objectiviteit, transparantie en non-discriminatie', wordt er geschreven.

Op maandag 3 augustus zal de UEFA beslissen over de Europese inschrijvingen die gedaan moeten worden. Mocht dit negatief uitpakken voor AZ, dan staat het op scherp. 'Bij een voor AZ onbevredigende beslissing stapt de club mogelijk naar het CAS voor een spoedprocedure. Woordvoerder Katy Hogg van het sporttribunaal zegt dat een uitspraak in zo’n zaak binnen een paar uur kan volgen.'

Reactie Gudde

Gudde gaf een reactie op de issue en reageert fel. 'In alle stukken naar KNVB en Uefa laat deze meneer blijken het niet te begrijpen of willen begrijpen. Wij hebben steeds gezegd dat het moeten beëindigen van de competitie vanwege corona niet is geregeld in de reglementen. Het besluit om voortijdig te moeten stoppen is daarom genomen op grond van artikel 1 lid 6 RWBV (reglement wedstrijden betaald voetbal): het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ron6
Let maar op, AZ krijgt gewoon gelijk... helaas en zielig clubje is het. Als dat zo is, constant onrust daar creeeren door interesse te tonen in spelers en als het even kan de beste kopen en zeker de beste jeugd steeds op gaan halen
0 0
Frank1978
Ik denk dat AZ dat rechtstreekse ticket voor de CL op de buik kan schrijven. En terecht.
2 0
Simon1
Objectiviteit, transparantie en non-discriminatie...

Waar heeft de KNVB zich dan niet aan gehouden en wat heeft dit überhaupt hiermee te maken.

Triest voor AZ dat ze zo'n juridisch adviseurtje heeft.
0 0
hakkietjakkie
Jammer dat AZ niet verder kan kijken dan deze situatie. Als AZ maar ook als Nederlands voetbal hebben we vrij weinig aan AZ die geforceerd de CL ingaat om vervolgens weinig punten te pakken voor de coefficientenlijst.

Ajax pakt al een tijdje de punten voor Nederland. Juist nu na deze corona crisis is het van belang om die plekken te behouden. Als AZ nu in CL zou gaan ipv Ajax begin je gewoon weer van voor af aan.

Misschien als Stengs enzo zeker zouden blijven dat ze wat punten zouden pakken maar ze zijn kansloos als dat soort spelers nog zouden vertrekken.
0 0
Ar
Non-discriminatie. Bij de eerste competitiewedstrijd gaan de spelers van AZ waarschijnlijk door de knieën als statement.
1 -1
oxxer
Je haalt Eenhoorn uit Kakkerlak City maar Kakkerlijk City niet uit Eenhoorn.
0 0
Meerkoet
Ik denk dat AZ zichzelf zwaar in de voet schiet.
Tot nu toe was er bij alle uitspraken een duidelijke uitleg.
CAS zal dat echt niet zomaar over de muur gooien.
Afgezien van dat, is de kans groot dat iedereen AZ vanaf nu dwarszitten.
1 0
donpedroh
Boehoe hoe vaak zijn wij al wel niet genaaid ... Wel een teken van eigen ego ik daar in Alkmaar. Het valt mij tegen mijn 2e favoriet in Nederland en dat dit calimero gedrag. Jammer AZ, jullie verliezen mijn aanzien en respect. Piet jankbal
0 0
Babayaka
Az moet eens gestraft worden voor dat ingestorte dak. Dat ze hier zomaar mee weg komen slaat nergens op. Gewoon mensen levens in gevaar gebracht door die schijt club.
4 0
mgtow
Des te ergerlijk is de grote bek van AZ. Zelfs de fans online nemen dat nu over. Mag ik een teiltje?
2 0
jutter
Voor dat AZ is de CL groepsfase natuurlijk ook erg lucratief met ca 40 miljoen aan inkomsten, zeker in een tijd waarin dat virus ook clubs financieel aan alle kanten raakt. Bovendien moet je zeker 2 voorrondes overleven, met een beetje mazzel 1 en ook nog eens de playoff. Dan kom je meestal clubs tegen die al in competitie of verder in hun trainingopbouw zitten. Daar heeft ook Ajax zich enkele keren op stukgebeten. En dat AZ weet dat natuurlijk ook en blijft volharden in een schier onmogelijke strijd om die Ajax CL plaats, (dus vrijwel zeker CL groepsfase) te bemachtigen. Want de KNVB beslissing is in deze leidend, en daar zal zeker de UEFA en evt ook dat CAS zich aan conformeren. Want zal dat CAS bijv. met een afwijkende mening komen, dan krijg je een stortvloed van clubs die bezwaren zullen aantekenen tegen de beslissing van hun bond dat ze zich benadeeld voelen, zie de degradatie/promotie beslissing in de ED bijv. en de situatie in Frankrijk waar ook al enkele clubs, uiteindelijk ook vergeefs, naar de rechter zijn gestapt. Maar je kan het natuurlijk altijd proberen, hoe kansloos deze Alkmaarse missie ook lijkt.
0 0
Huntelaar020
Az krijgt geen 40, die 40 krijgen wij ivm coëfficiënten.
Az zou volgens mij rond de 25 krijgen.
2 0
Huntelaar020
Az krijgt geen 40, die 40 krijgen wij ivm coëfficiënten.
Az zou volgens mij rond de 25 krijgen.
0 0
cantharel
Ook geen 25 maar 14 mln want ze staan niet op de europese rankinglijst bij de eerste 32.
3 0
Ajaxbrl
Het zal altijd een zielig klein clubje blijven..
3 0
Redrum
Zijn er ql
0 0
Raoul14
Misschien een goed idee om deze foto volgend seizoen in de kleedkamer op te hangen.
1 -1
Frank1978
Lijkt me niet, worden al onze spelers onpasselijk vlak voor de wedstrijd.
0 0
Frank1978
Hier word je toch doodmoe van? Ik kan die kop van die Eenhoorn inmiddels ook niet meer aanzien. Wat een jankclub, dat AZ, je zou haast denken dat het hier om Psv gaat.
3 0
Joker
Wat een tegenstrijdigheid van deze man, hij zegt eigenlijk wij willen het geld van rechtstreekse plaatsing want via de voorronden halen we het nooit.
Wat weer inhoud dat ze dus in de ronde zelf weinig punten voor Nederland gaan halen.

Bij het mislopen van een Europese ticket, dan verlies je in de voorronde CL en de voorronde EL
dan heb je HELEMAAL NIKS te zoeken in Europa en bewijs je het gelijk van de KNVB op sportief gebied.

Deze rechtstreeks plaatsing is aan 1 club te danken, en dat willen zij met 2 a 3 punten in weer om zeep helpen.

Denken ze 9 a 10 punten te halen overleven ze de voorronde ook wel
2 0
behangdelul
Het gedram en gehuil doet mij ergens aan denken. Beetje BLM-achtig. Verschrikkelijk dom om zo je sympathie te verspelen.
3 -2
MankeNelis
Dat hoofd van Eenhoorn, op de foto hierboven, lijkt op een boze aardappel.
De frustratie spat er vanaf bij de provincie clubs. Afwisselend zullen AZ en PSV nog wel een paar keer huilend voorbij komen.
2 0
Frank1978
Mwah, ik heb hier een boze aardappel liggen en daar kijk ik liever naar dan naar deze Eenhoorn...
2 0
Van Reenen
Hij kijkt een beetje als een aangebrande aardappel. De trekkers staan nog af te koelen in de kapschuren toen deze luilebol in Zuid-Holland uit de klei werd getrokken.
1 0
Liam
Haha iedereen laat zich uit de tent lokken door die dagelijkse berichten over AZ.
Volgens mij zit er gewoon een patserig advocaatje interessant te doen. En anders wat dan nog? Laat hem lekker doen.
3 -1
Joseph
AZ moet eerst maar eens laten zien dat ze in de Europa League stand kunnen houden. Leuk hoor, dat geld voor AZ, maar de afslachtingen die ze in de Champions League te wachten staan, is slecht voor de Coëfficiëntenlijst van Nederland.


AZ heeft daarnaast geen moment op de eerste plek gestaan en onderling resultaat wordt pas gewogen na een gelijke stand in punten en een gelijk aantal doelpunten voor als tegen. AZ heeft verloren, maar ze mogen blij zijn dat ze voorronde CL mogen spelen, die hebben ze namelijk wel verdiend.
4 0
Jayq
Wat ik mij afvraag. Zouden de AZ supporters blij zijn dat hun club juridisch zo ver wil gaan om een CL-plekje af te dwingen, terwijl de argumenten flinterdun zijn. En dat AZ zich hierdoor eigenlijk alleen maar belachelijker en onsympathieker aan het maken is.

Als Ajax in de positie van AZ had gezeten, dan zou ik na 1 poging denken, laat het alsjeblief gaan en roep niet onnodig veel haat over je heen.
7 0
Tomajax1990
Ik ken er een paar en die schamen zich kapot. Ze lagen al in een deuk toen ze bedachten dat in worst case scenario Ron beton achter Mbappe aan moest hobbelen...
3 0
RuffRhythim
Volgens AZ supporters is Ajax hun op eigen titel uitgeroepen "aartsrivaal", wat op zich natuurlijk volkomen lachwekkend is. Ajax supporters geven verder geen moer om AZ supporters, maar nee...wij zijn de aartsrivaal.

Die supporters (waar ik er ook een van ken en dat is een gewone jongen) staan er gewoon achter hoor.
Ze vinden bijvoorbeeld ook dat Ajax in samenwerking met de knvb al jarenlang niets anders doet dan de boel besodemieteren.
Maar als ik dan vraag naar voorbeelden of onderbouwingen blijft het angstvallig stil...
3 0
Lazell
Vreemd is dat he, zo'n haat. BIj mij zit ook zo'n Feyenoorder op het werk. Prima opleiding, wordt betaald om logisch na te kunnen denken, maar als Ajax komt wordt het zwart.
3 0
Venta
Ze zeggen het toch zelf? “Vanwege Corona eindigt de competitie niet volgens de reglementen en de KNVB mag beslissen.” En de KNVB heeft besloten om de huidige stand te hanteren als eindstand. Ik zie echt niet waar AZ dit denkt te kunnen gaan winnen.
3 0
Murtagh
hoeveel messen heeft AZ nog over om in je rug te steken. Ik hoop dat ze degraderen
2 0
migilo
AZ begrijpt denk ik niet dat de KNVB met de VAR ook komend seizoen meer middelen dan ooit in handen heeft om de club te corrigeren voor deze aanstellerij.
4 -2
roodwit007
Voor de gene die vindt dat de K.N.V.B de reglementen heeft aangepast , wil ik graag even verwijzen naar het verleden dat Ajax ook het kampioenschap heeft verloren door een verschil in doelpunten .
Het is nu eenmaal zo dat de kampioen bij een gelijke stand op de ranglijst NIET de onderlinge wedstrijden wordt bekeken maar de stand van de comp-lijst en hierbij staat Ajax gewoon boven aan is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn dan hadden ze in Alkmaar meer moeten scoren
3 0
blava
Het is vreemd dat AZ, als het waar is, blijft doorzeuren. Bij het CAS maakt AZ geen enkele kans. Misschien speculeert AZ op een schadevergoeding van de KNVB. AZ moet nu weer bij de gemeente aankloppen voor een lening om de constructie van het dak te financieren. Elke extra bron van inkomsten is dan welkom.
1 0
roodwit007
A.Z , Altijd Zielig , meer valt hier over niet te zeggen .
3 0
michel76
A.Z. Alsmaar Zieliger bedoel je ;)
2 0
TwoLegsAlwaysWin
Karim Aachboun, een charlatan die gladde praatjes verkoopt en een spoor van vernieling achterlaat. Hoe in vredesnaam krijgt die idioot een podium, welke malloot huurt die vent in. Uit zeer betrouwbare bron: hij kan werkelijk helemaal niets op (fiscaal) juridisch gebied. Hele enge kerel. Als Trump niet ‘fakenews’ had uitgevonden, dan had Aachboun het wel gedaan.
4 0
Ajax34
Trump heeft wel gelijk maar daar kom je gauw genoeg zelf wel achter.
2 -6
niquedegraaff
Grafclub
3 0
RuffRhythim
Wel een lekker vooruitzicht hoor om ze zo gedesillusioneerd de nieuwe competitie in te zien gaan...
2 0
jollie18
Betekend dit dan ook dat Ajax geen CL gaatcspelen als het AZ lukt
0 0
ajaxminimax
Ja. Dan zal Ajax voorrondes moeten spelen, maar wees niet bang, dit lukt AZ niet. Knvb heeft zich gewoon aan de richtlijnen van de uefa gehouden mbt de europese plekken. Ze hebben geen poot om op te staan. Knvb moest het op basis van de huidige stand verdelen. En dat ze nu beginnen over dat het niet eerlijk is om bij een niet uitgespeelde competitie naar het doelsaldo te kijken is bullshit. De Knvb heeft dat natuurlijk nergens in de boeken staan. Doelsaldo gaat voor onderling resultaat, dit kan nooit ineens worden veranderd en dan maakt het dus niet uit of de competitie is uitgespeeld of niet. AZ schiet zichzelf alleen maar meer in de voet, doordat ze nu echt niet normaal kunnen voorbereiden.
0 0
TontoKarnaggel
Ik snap na het lezen van dit bericht opeens de woede van az heel goed. Wat blijkt namelijk....DE KNJB HEEFT DE REGELEMENTEN TOEGEPAST!!! Hoe de fuk kan je dat nou doen?? Geef toe, dan zouden wij ons toch ook genaaid voelen?
1 0
insectenverdelg
Als je je zo opstelt snap ik best dat autist Gudde niet met je wol praten....
3 0
Huntelaar020
Ík vond ze na de overwinning teggen psv in toen wij kampioen werden best leuk....
Weinig meer van over.
0 0
Lazell
Inderdaad. Ik vond ze begin van het seizoen nog een heerlijke club. Leuk zo'n assistentje wat een goede trainer blijkt te zijn, talenten die doorbreken, leuk aanvallend voetbal. Ik gunde ze (bijna) alles.
0 0
AFCA1961
Deze mensen beginnen me echt mijlenver de keel uit te hangen, wat een kansloos zooitje daar in Alkmaar. zo maak je je wel lekker populair.
1 0
vdhaas
Bij de KNVB niet gelukt gelijk te krijgen, bij de UEFA niet gelukt en bij het CAS zal het ze ook niet lukken. Wat volgt? Strijden tegen de windmolens?
3 0
MrPink
Wat zou het extra leuk zijn als de winnaar van de CL ook kampioen gaat worden. Dan hangt die eenhoorn zichzelf op aan het dak van het stadion, oh wacht....
3 -1
Oeroeboeroe
Er is er maar 1 die zich doodlacht en dat is de advocaat van AZ
2 0
Rockpotje
Wat ik dus niet snap is waarom onderling resultaat wel eerlijk is. Het enige argument tegen het doelsaldo is: het kan niet worden gebruikt want niet alle wedstrijden zijn gespeeld, dus de verhoudingen zijn niet eerlijk. Laten we zeggen dat dat klopt (in principe is dat namelijk waar). Waarom zou het puntentotaal dan wel eerlijk zijn? Als je het doelsaldo schrapt moet je mijn inziens ook het puntentotaal schrappen, dat is namelijk in dezelfde wedstrijden verkregen. Dan zijn er nog drie opties over, namelijk de stand na 17 wedstrijden, alleen de wedstrijden die zowel Ajax als AZ gespeeld hebben, of de stand van vorig jaar. Uiteraard allen in het voordeel van Ajax.
3 0
mgtow
Dit is de druppel. Ajax moet nu aangifte doen tegen AZ vanwege het dak dak zo slecht gebouwd is dat deze naar beneden is gekomen bij een zuchtje wind. AZ verdient het met deze houding om volledig kapot geprocedeerd te worden.
3 -1
Ajax34
Dat doen ze zelf wel.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Neem aan dat Ajax geschut klaar heeft staan mocht er iets idioots uitkomen, breekt de pleuris uit kan ik je nu zeggen.
3 0
Liam
F-Side bedoel je ? :)
0 0
Kingoffdatoilet
Ik zeg doen. Vind het wel mooi dat AZ zich van binnenuit kapot aan het maken is. Kan de KNVB ze niet een straf geven vanwege het onveilige stadion? Puntenaftrek, terugzetten naar de kkd of proflicentie intrekken? AZ is de KNVB en Ajax aan het pesten en zwartmaken. De KNVB kan ook vervelend gaan doen.
7 0
PierreHeno
Ze hebben landelijk nog geen 80.000 fans....niks meer dus dan een provincieclubje die nu op hoge poten zichzelf volkomen belachelijk maken. Hoe klein kun je zijn als club.....nou zo klein dus. Ze hebben 0,00000000000000000000000 kans op toekenning van hun bezwaren. Dan ben je dus gewoon geschift.
10 0
Lagasj
Kaas uit het vuistje.
Knabbel knabbel muisje.
Pieeeeep.
3 0
Kingoffdatoilet
AZ heeft ook bij het CAS geen poot om op te staan. Lekker proflicentie intrekken. Dan hebben ze een reden om te produceren.
2 0
talent020
AZ heeft juridisch geen poot om op te staan in tegenstelling tot de KNVB, AZ wijst alleen maar naar de Richtlijnen van de UEFA, maar daar kun je verschillende opvattingen of conclusies uit trekken, terwijl de KNVB zich kan vadthouden aan de regelementen( die ook ondersteund worden door de UEFA)
7 0
Schip
DOEN.
2 0
Oliveira
Laat die fucking AZ maar lekker failliet gaan. En laat ze vanuit nu lekker hun eigen bootjes doppen . Ze hebben duidelijk geen hulp nodig met als voorbeeld "thuis"duels nu dat hun eigen stadion nog steeds wordt gerenoveerd. Laat ze eens lekker stikken in hun zielig doen!
7 0
AjaciedForLive
Zou wel grappig zijn eigenlijk. Volgend jaar AZ in de champions league en dan vervolgens 0 punten opleveren. Maar hé ze hebben in elk geval wel minimaal 13 miljoen kunnen bijschrijven.
1 -1
Redrum
Ze zouden AZ de eerlijke vraag moeten stellen: Denken jullie meer punten te kunnen halen volgend jaar in de CL dan Ajax?
2 0
ajaxminimax
Ik hoop eigenlijk dat ze direct de voorronde verliezen. Dat gun ik ze nu wel
2 0
Kingoffdatoilet
Ik gun ze niet eens de EL meer
1 0
Joseph
Ajax moet maar eens gaan shoppen in die jeugdopleiding, onkruid moet je bij de wortels aanpakken.
8 0
Redrum
Retteketetteketet, ik was net bezig mezelf te hypen door leuk voetbal met talentvolle voetballers totdat ik mezelf een ongelofelijke slechte dienst bewees door schaamteloos een CL-ticket onder de neus van het grote Ajax weg proberen te kapen op basis van een bullshit reden terwijl ik een nietszeggend clubje ben dat nog nooit een wedstrijd in de CL heeft gewonnen, AZ.
5 0
Kokakola
AZ moet vooral blij zijn dat de KNVB zo laf is geweest om Ajax niet als kampioen te betitelen, want dat is Ajax van het seizoen 2019/20. Heel het jaar bovenaan en op het moment van stopzetten competitie ook de nummer 1. Kun je wel roepen alle wedstrijden zijn niet gespeeld, maar dat kon niet op dat moment. Kortom Ajax moet kampioenspremie, de schaal en de titel claimen.
21 0
Kingoffdatoilet
Als AZ naar het CAS stapt kan AJAX zich dan niet direct naar het CAS begeven? Of moet het eerst langs de KNVB en dan de UEFA?
0 0
Redrum
Als er één club is die eigenlijk het recht heeft om te klagen dan is het Ajax wel ja. Ons is een fucking titel ontnomen, niet AZ. AZ heeft er alleen maar aan mogen ruiken omdat wij een extreme blessuregolf hadden, maar we waren ons op tijd aan het herstellen om de welveldiende 35e titel binnen te slepen. Ajax heeft in de eerste seizoenshelft tot aan de blessuregolf duidelijk laten zien een maatje te groot te zijn voor de rest.
9 -1
Toon meer reacties