'Op bepaalde vlakken was Dest ongeschikt'

FinnDekker, 18-02-2020 om 11:45, 6532 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dat Sergiño Dest een gevalletje apart is, bevestigen al zijn jeugdtrainers bij Ajax. In gesprek met Voetbal International blijkt echter ook dat er binnen de Amsterdamse club veel respect was en is voor de Amerikaan, die afgelopen zomer doorbrak in de hoofdmacht. Dest maakt zelfs zo'n ontwikkeling door dat Bayern München de back op de radar heeft.

'Op bepaalde vlakken was Sergiño, toen ik hem onder mijn hoede had, ongeschikt voor profvoetbal. Vooral in het mentale deel. Hij vertoonde destijds vreemd gedrag. Als we allemaal witte sokken droegen, deed Sergiño expres zwarte aan. We hebben zijn vader vaak op bezoek gehad om te praten over zijn gedrag', herinnert voormalig jeugdtrainer Gery Vink. 'Sergiño heeft altijd zijn eigen kop en weg gevolgd, ook als dit tot problemen leidde. Maar dat heeft er ook voor gezorgd dat hij nu stoïcijns en onverstoorbaar is en totaal geen last heeft van druk.'

'Hij is onverstoorbaar, zelfbewust, heeft een eigen mening en een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel', zegt Said Ouaali, die Dest onder meer meemaakte als Hoofd Jeugdopleiding. 'Al die karaktertrekken zorgen er ook voor dat Sergiño stressvrij is en geen podiumvrees kent. Hij is niet bang om fouten te maken. Sergiño blinkt uit in explosiviteit in combinatie met technische vaardigheden.'

Ook Michael Reiziger is louter positief. 'Sergiño heeft maar een half jaartje bij mij in Jong gespeeld. Hij bewijst keer op keer snel een hoger niveau aan te kunnen. (...) Of ik trots op hem ben? We hebben best wel wat werk aan hem gehad, maar uiteindelijk heeft hij het helemaal zelf gedaan. Hij mag vooral trots zijn op zichzelf.'

Denk jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij Getafe? Zet in en krijg 8,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
preme
Dit lijkt een één-tweetje tussen DTG en Ajax, die elkaar weer gevonden hebben de laatste weken. Eerst geruchten over een transfer en dat Ajax hem wil laten gaan en nu een soort 'uitleg'. Het is wachten op een akkoord.
0 -1
trodat4030
'In gesprek met Voetbal International...........'
1 0
Cupmetgroteoren
Lekker laten gaan na dit seizoen. Dest is bezig met een wraaktocht op Ajax en Nederland. Gaat in de loop der tijd steeds wraakzuchtiger en verongelijkter worden.
0 -6
Schwalbino
Het meerendeel van je reacties hier is negatief...

Zou je niet een beetje last hebben van projectie? Je projecteert je eigen negatieve gevoelens op een ander en denkt dat die zo in elkaar steekt als jij.
2 0
Cupmetgroteoren
Het probleem is dat ik objectief ben. Ik heb van Dest nu wel genoeg recalcitrante zaken gezien om een goed beeld van 'm te krijgen. Mijn beeld van hem klopt. Hij kiest expres voor de VS, hij laat in bijna elk interview merken dat men het onterecht niet in hem zag zitten, hij vertrekt als enige uit Qatar, en nu staat ie open voor een zeer snel vertrek. Er is een duidelijk patroon waarneembaar. Dat zie ik, constateer ik en schrijf ik hier. Voor de rest heb ik niks met of tegen Dest.
0 -1
Radikaal
Pffff...

Jij ziet en constrateert en schrijft.
dingetje zit in de constatering misschien. Als US Amerikaan is het, het land in meerdere oorlogen in de regio verwikkeld, een beetje een dingetje, Qatar. Dat hij "expres" voor de VS kiest, is echt meer jouw probleem kennelijk dan het zijne. En als Bayern op de deur klopt en een duidelijk plan heeft - dan staat t m vrij om daar voor open te staan.

Kortom, je feiten en constateringen zijn allemaal boterzacht en geloven dat jij het ziet zoals het is, zonder nuance, dat is nu eenmaal een deel van het psychologische proces "projecteren".
1 0
noppenkoning
Hij droeg andere sokken, heftig man. Snap niet dat hij niet direct uit de opleiding is gegooid.
2 -1
JariJari
Andere kleur sokken aandoen maakt je ongeschikt voor profvoetbal?

Vink maar vervangen door iemand die niet gestoord is?
2 -2
Minsc
Die handschoentjes als het 15 graden is, duidelijk nou.
2 0
Joseph
Zou zonde zijn als je deze speler na 1 jaartje al moet missen. Ik begrijp dat het een mooi bod is, maar het is een uithangbord voor de jeugd en voetballend brengt hij veel van achteruit.
1 0
fanforeffer
Als hij verstandig is blijft hij nog een jaartje,kan hij rijpen en zich later veel makkelijker aanpassen.
1 0
MosesD
Hoop wel dat deze jongen gewoon bij Ajax blijft. Voegt imo veel meer toe dan Mazraoui.
4 0
ETM
Ik ben het niet eens dat hij veel meer toevoegt dan Mazraoui. Ze hebben hun eigen pro's en cons. Mazra is imo opbouwend een stukje sterker. Dest is uiteraard geschikter als hij de positie van de rb overneemt. Verdedigend heeft Dest zn snelheid mee, maar vind ik hem niet beter dan Mazraoui.
Waarin Dest t momenteel wmb wint is dat hij constanter is. Mazraoui kan wel eens volledig de kluts kwijt zijn. Anderzijds vind ik de piek van Mazra tot nog toe hoger. 
Beiden hebben potentie, maar zijn nog wel echt een klasse minder dan bijv Tagliafico.
2 -1
MaximilianRosse
Mee eens. Dest heeft zich goed ontwikkeld. Over een paar jaar krijg je nog steeds of misschien wel meer dan 26 miljoen voor hem. Aanvallend voegt hij heel veel toe maar verdedigend kan het nog beter.
0 0
3sterrenAjax1
komt op mij nog steeds niet fris over. lijkt n opstandige jongen die zich snel tekort gedaan voelt.
7 -6
FissaDeGekste
Toevallig is dat ook hoe hij op mij is overgekomen. @Schwalbino: Ik baseer het vooral op de eerste interviews die hij gaf nadat hij was doorgebroken. De eerste sneer naar Ajax, bij de NOS of Fox verslaggever kwam al na zijn 2e of 3e basisplek. Hij voelde zich tekort gedaan, in de steek gelaten door Ajax. Tegen mijn maten zei ik toen al dat hij sowieso na dit seizoen weg zou zijn als hij in de basis zou blijven. We zullen zien of dat inderdaad het geval is of niet :)
0 -1
Schwalbino
Waar baseer je dat op
0 0
Maxwell_5
Waarschijnlijk omdat Dest een mening schijnt te hebben.
0 0
Schwalbino
Nu weten we ook dat Gery witte sokken draagt.
0 0
Hollister
Van de opbrengst van Dest kan Ajax gewoon weer 2 jaar de gehele jeugdafdeling betalen.. dus jammer dat hij weinig wedstrijden voor ons heeft gespeeld mocht hij einde van het seizoen vertrekken, maar het leverde dus op een andere manier genoeg op... zie het een beetje als Kluivert
1 0
Redrum
Na een jaartje Ajax 1 alweer foetsie en voor Oranje zal hij nooit spelen. Nou, fantastisch. Daar werk je dan jaren voor aan zo'n jongen. Maar goed, Ajax krijgt er een leuke vergoeding voor uiteraard.
4 -1
geDaante
Het is natuurlijk ook zo dat Ajax zomaar een talent of speler kan laten vallen, en ook keihard. Zie hoe Serero is afgeserveerd, maar ook hoe spelers door trainers soms ineens ijskoud genegeerd worden, en mogen opzouten. Je bent van waarde als je van waarde bent voor het elftal, ben je dat niet, door gebrek aan kwaliteit bijvoorbeeld, ben je vaak helemaal niks voor ze.

In die zin is het niet zo raar dat voetballers ook vooral voor zichzelf kiezen.
2 0
Dubbelvla
wat dat betreft is een voetballer gewoon een product wat je verzorgd als beursgenoteerd bedrijf. vanaf de jeugd jarenlang investeren, en aan het eind verkoop je het product voor 20 a 30 miljoen. investering eruit gehaald, en door. goed voetbal en blije fans zijn secundair maar tevens ook een vanzelfsprekender naargelang je betere producten aflevert.
3 0
koppensneller
Foetsie is de keus van Ajax. Als ze nog jaren van hem willen genieten kunnen ze ook " nee " zeggen. Geld zat.
2 0
Schwalbino
Tuurlijk. Speler wacht dan tot einde contract en wil niet verlengen. Club gaat hem dan niet meer laten spelen maar betaalt wel zijn salaris. Speler en toekomstige club lachen zich dood.
0 0
AlexIbarra
Een speler van 19 die 1,5 jaar stilstaat in zijn ontwikkeling zal zich nou ook niet doodlachen omdat hij daarna gratis weg mag.

Uiteindelijk kun je niet iedereen dwingen om precies te doen wat Ajax uitkomt, daarin heb je gelijk. Maar we hoeven ook niet aan alles mee te werken onder het motto: Je houdt ze toch niet tegen.
Gulden middenweg.

In dit geval lijkt Dest me wel redelijk vervangbaar door Mazraoui.
0 0
Tjpknge
Het is geen mensenhandel. Als de speler weg wilt, moet de club meedenken..
2 0
EuforischeRealist
Dat werkt imo twee kanten op. Als een club wil dat een speler blijft moet de speler ook mee kunnen denken, ze zijn immers willens en wetens een contract voor een bepaalde tijd aangegaan.

Dat heeft niks met mensenhandel te maken want bij de ondertekening van het contract kon de speler daar vrij over beslissen. Als je stelt dat een club altijd mee moet werken als een speler weg wil dan zouden ook de andere verplichtingen die een club jegens een speler heeft komen te vervallen, zoals het (op tijd) betalen van salaris e.d.

Het is altijd een wisselwerking en bij de juiste prijs is er altijd iets mogelijk.
0 0
Tjpknge
Meedenken..
0 0
Tjpknge
En we kunnen minimaal een jaar van hem genieten, al hoop ik wel dat het zijn vruchten zal afwerpen en we dus ook succes zullen hebben in de Europa League.
0 0