Ünüvar staat voor debuut, Hansen ontbreekt

BvdPloeg, 22-01-2020 om 12:15, 15518 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Naci Ünüvar is woensdagavond mogelijk de volgende jeugdspeler van Ajax die zijn debuut gaat maken in het eerste elftal. De zestienjarige middenvelder zit voor het bekerduel met Spakenburg bij de selectie. Sontje Hansen, die voor de winter zijn debuut al maakte, ontbreekt.

Ünüvar deed afgelopen maandag een uur mee bij Jong Ajax tegen FC Dordrecht, Hansen was toen zijn vervanger. Hansen komt echter terug van een flinke griep, waardoor Ajax voorzichtig met hem omspringt. Normaal gesproken richt de zeventienjarige aanvaller zich op de wedstrijd van Jong Ajax op vrijdag, als de koploper van de Keuken Kampioen Divisie uit bij NEC speelt. 

Dat geldt ook voor Kenneth Taylor, die net als generatiegenoot Hansen mee mocht op trainingskamp in Qatar. De middenvelder speelde maandag de hele wedstrijd tegen Dordrecht. Jong Ajax-ploegmaat Jurriën Timber zit dan weer wel bij het eerste. De verdediger zat al vaker bij de selectie, maar maakte zijn debuut nog niet. 

Hansen en Ünüvar overgeheveld naar betaald voetbal

Dat Ünüvar en Hansen na de winter nog intensiever worden betrokken bij Jong Ajax en het eerste elftal is trouwens een uitvloeisel van het feit dat beide talenten definitief zijn overgeheveld naar de betaald voetbal-tak van Ajax. Het is ook de reden dat beide spelers de afgelopen weken niet meer in actie kwamen voor Ajax O19. Taylor en ook Brian Brobbey werden voor dit seizoen al doorgeschoven van O19 naar Jong Ajax. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees ook: Wordt Ünüvar de vijfde zestienjarige debutant?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Voorzichtig brengen, had dit seizoen nog moeite om de volle 90 minuten te maken in O19
Zou leuk zijn als hij vanavond een helft mag spelen
0 0
afcas
Waarschijnlijk komt hij pas ergens na minuut 70 het veld in.
0 0
SpursAjax
Hoop dat de doorgeschoven jongens wel gewoon mee doen met de Youth Leaque! Heb echt de hoop dat O19 dit jaar dat kan winnen!
0 0
NemanjaG
Blij dat Unuvar eraan komt. Moeten wel echt rustig zijn met die jongen. Technisch en qua felheid zit het wel goed. Maar kan voorlopig bij Jong nog geen hele wedstrijd spelen qua inhoud. Is ook helemaal niet erg, komt wel. Wel heerlijk als supporter om naar een jeugdspeler toe te leven.
0 0
amthree
Een nouri debuut, scoren in de beker?
0 0
Ron403
Zelden zo een bijzondere vibe in het stadion meegemaakt als tijdens het debuut van Nouri, wat was dat geweldig tegen Willem II.
0 0
MNJ7
Ga niet vaak naar Ajax jammer genoeg , maar ben blij dat ik er die wedstrijd bij was pff toen hij begon warm te lopen heel het stadion NOURI , NOURI , NOURI ! Kippenvel
0 0
MK77
Dat was een geniale wedstrijd met Lasse op 6. Was dat ook niet het debuut van Mathijs en Frenkie?
0 0
MNJ7
Ja klopt toen scoorde De Ligt ook nog
0 0
036AFCA97
Misschien moet de blessure van Ziyech gewoon gebruikt worden om Unuvar voor de leeuwen te gooien. Die jongen heeft zoveel klasse en techniek.
0 0
RaynoFischer
Die druk moet je die jongen nog niet opleggen joh, rustig aan :P
1 0
Babangida83
Thanks Bram, goed informatief stuk.
0 0
Twaal
Ik zou zeggen, inbrengen in de 70ste minuut bij een 5-0 voorsprong.
1 0
jaripettersson
Vind ik riskant hoor..
0 0
Sjoff
kan niet wachten!! zo zin in!
0 0
ajax4ever01
Ok dat is dan goed nieuws. Dat hebben die 2 gasten verdiend.
0 0
dimitri1903
de arena ontploft als hij scoort.... zin in!!
0 0