Huntelaar bespreekt Spurs: 'Daardoor de gevaarlijkste'

JesseTH, 26-04-2019 om 21:30, 6669 views, Ziggo Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Klaas-Jan Huntelaar gelooft niet dat Tottenham Hotspur per se de beste ploeg voor Ajax is om te treffen in de halve finales van de Champions League. De aanvaller begrijpt de manier van denken, maar juist dat is volgens hem ook de valkuil.

'Ik denk dat er over het algemeen wel zo gedacht wordt, maar daardoor zijn ze ook weer de gevaarlijkste', vertelt Huntelaar bij Inside Ajax. 'Tottenham is qua begroting misschien zes keer zo groot als Ajax, dat geeft wel een beetje de verhouding weer. We hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen, dus wij gaan volle bak aan de slag. Uit proberen het eerste resultaat neer te zetten om het thuis afmaken.'

Dat het elftal van Spurs Ajax-getint is, maakt het voor Huntelaar extra speciaal. 'Het zijn jongens die hier groot zijn geworden. Het is leuk om tegen hen te spelen en hopelijk te verslaan. Ik heb eigenlijk niet echt contact. Ik heb Jan (Vertonghen, red.) nog weleens gezien op vakantie, maar het is niet zo dat we elkaar dagelijks sms'jes of appjes sturen.'

Er wordt de spits gevraagd wie hij als favoriet ziet voor het duel, maar daar wil Huntelaar niet echt aan. 'Favoriet zijn is allemaal gepraat van hoe mensen er van buitenaf naar kijken. Wij moeten ons concentreren op de wedstrijd en onszelf laten zien. We hebben laten zien dat de verhouding van geld niet altijd iets zegt. Daar moeten we ons aan vasthouden, ons eigen spel spelen en onze kansen benutten.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik lees her en der voorbeschouwingen. Opvallend blijft hoezeer 'spectakel' als 'beter' wordt ervaren, als men de road to the semi final van een waardeoordeel probeert de voorzien. Zo is de 1-4 tegen Madrid het absolute hoogtepunt van Ajax, terwijl Ajax imo zowel in Amsterdam tegen Madrid, als tegen Juventus in Turijn beter was. De 4-3 tegen City wordt gezien is als de beste wedstrijd tot nog toe in de CL, terwijl metname die 1ste helft qua niveau juist ondermaats was.
Om de potentiele kracht van Spurs aan te duiden denk ik dat je naar die 1ste wedstrijd tegen City moet kijken. Dat was de beste wedstrijd van Spurs in de CL. Eerste helft ontregelde Spurs succesvol het spel van City met de press vanuit het middenveld. Dat was indrukwekkend. Met of zonder de Bruyne, Sane etc... Spurs won uiteindelijk de slag op het middenveld zelfs. Tweede helft werd Spurs gedwongen te verdedigen, en dit deed Spurs heel goed. City kon nauwelijks wat creeren. In de pers werd het breed uitgemeten als het falen van Guardiola, maar ondertussen had Spurs natuurlijk ook gewoon zeer overtuigend resultaat behaald tegen het machtige City.

City kon niet scoren en werd succesvol maar aan de flanken gehouden. Vraag is dus, kan Ajax het wel? En kan Spurs net als tegen City een groot deel van de wedstrijd het middenveld van Ajax vastzetten?

Het is geen hogere wiskunde maar voor mij ligt de sleutel in het 2luik dat Ajax iig een uitdoelpunt moet maken. Ajax incasseert zelf vrijwel altijd, en Ajax heeft eigenlijk te veel kansen nodig. (Madrid uit was een grote uitzondering).

Ajax treft zeker een gehavend Spurs. Son was de grote man toen Kane uitviel en Son is er ook niet bij. Sissoko is ondanks zijn beperkingen een belangrijke schakel geworden. Speelt Dier of Winks? Ik hoop op Dier. Die man heeft nog geen ritme en Winks is een betere voetballer. Met Lucas, Eriksen en Ali heeft Spurs nogsteeds een levensgevaarlijke aanval. En Toby, Jan en eventueel zelfs Sanchez kunnen heel goed verdedigen. De zwakte van Spurs zit m in de winkbacks en in de balans op het middenveld. Bij Ajax bestaat de complete voorhoede zo'n beetje uit middenvelders en daar zie ik kansen voor Ajax. Als Ajax haar tikki-takka aan de praat krijgt dan acht ik Spurs log en kwetsbaar.
Spurs zal denk ik, zeker thuis, niet inzakken. Ook hebben ze zonder Son een groot wapen minder op de counter. Spurs zal vermoed ik een extra man op het middenveld zetten, en ik denk door een 5de verdediger op papier: Sanchez. Overleeft Ajax de press in de openingsfase/ slash eerste helft dan zie ik het gunstig in. Bij een 1-1, 2-2, of zelfs 1-2 nederlaag zie ik het in de return in de Arena nog goed komen.
Ik voorspel dat Ajax mits een redelijk resultaat in Londen DE beste wedstrijd tot nog toe in de JC Arena gaat neerzetten.
1 -1
AnsB
Ik ga een heel eind mee in je beschouwing, maar zelf denk ik dat vooral de wedstrijd in Londen een sleutelwedstrijd is.
Vanwege het ontbreken van Son denk ik dat ze gaan proberen om in Amsterdam echt toe te slaan (als Ajax wellicht onstuimig gaat aanvallen) en in Londen vooral tegendoelpunten willen voorkomen.

Ik denk daarom dat Ajax dáár juist moet toeslaan en twee keer moet scoren, desnoods met 3-2 verliezen. Uit alles wat ik tot nu toe van Tottenham heb gezien (ca 6 wedstrijden) vind ik ze het gevaarlijkst in de omschakeling.
Als zíj in Amsterdam twee keer weten te scoren (dat lijkt me niet bij voorbaat onmogelijk) en Ajax slechts één keer in Londen, dan kan het nog heel lastig worden voor Ajax.

Een eindstand van 0-1 in Londen vind ik zelfs ronduit verraderlijk, omdat Ajax dan kan denken dat ze er al zijn en in die mentale toestand is elke ploeg kwetsbaar maar Ajax in het bijzonder (vanwege de vele ruimte die Ajax aan de tegenstander biedt als ze niet 100% bij de les zijn).
0 0
ETM
Ik deel je mening dat dat ze het gevaarlijkst in de omschakeling zijn. Maar ik denk toch dat ze zeker in de eerste helft de press naar voren gaan zetten. Deden ze bijv ook tegen City. En als ik Ajax zie denk ik ook dat je dat tegen dit Ajax altijd moet proberen.
0 0
AnsB
Ik sluit dat ook zeker niet uit dat ze de pres proberen.
Ik zie eerlijk gezegd wat op tegen deze wedstrijd, juist omdat ik het zeker niet ondenkbaar vind dat Ajax moeite zal hebben met scoren.
Dat klinkt misschien tegenstrijdig met mijn vorige reactie, maar ik zie twee mogelijke scenario's voor me. Deze en het scenario dat Ajax wel degelijk veel kansen krijgt/creëert.

Hoe dan ook hoop ik dat Ajax wel probéért om tenminste tweemaal te scoren en het niet te laks opneemt op dat gebied. Want als dat lukt zie ik het zéér kansrijk in voor Ajax (dus ook bij 3-2).
Ik ben daarom geneigd méér risico te nemen in Londen dan in Amsterdam. Voor zover dat überhaupt kan (gezien het wedstrijdverloop, de vorm van de dag etc.).
Ik vind het dan ook doodzonde dat ze éérst uit spelen dit keer.
0 0
ETM
Na het zien van Spurs vs West Ham, ben ik wat meer jouw kant op gaan denken. Zie mijn reactie in het Mido-topic.
Spurs is echt mank, en zal hopen op het scenario tegen City. Ze hebben in de return Son, en mogelijk ook Sissoko, Winks en Lamela. Dan hebben ze echt meer body. Maak t maar af daar in Londen ;)
0 0
Schip
Het gevaar van Spurs is denk ik niet zozeer onderschatting, maar het feit dat Pochettino Spurs op alle mogelijke manieren kan laten spelen. Dus ook dichttimmeren en counteren zoals tegen City.

Toch bestaat het team wel uit voetballers. En ik denk niet dat het publiek het zal accepteren als hij ze tegen een club als Ajax zo laat spelen. Hoop weer op een scherpe Neres en Tadic, om ze in de omschakeling pijn te doen.
3 0