[Update II] 'PSG wil De Ligt via Raiola strikken'

FinnDekker, 12-03-2019 om 11:15, 43076 views, Mundo Deportivo, Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In navolging van de NOS zondagmiddag schrijven nu ook de Spaanse kranten Mundo Deportivo en Sport over het gegeven dat Matthijs de Ligt meerdere aanbiedingen naast zich neer zou leggen en graag naar FC Barcelona wil transfereren. De aanvoerder van Ajax siert de covers van de Spaanse kranten maandagochtend.

Mundo Deportivo schrijft maandag dat De Ligt een voorkeur heeft voor een transfer naar FC Barcelona. Tot op heden heeft de Catalaanse topclub nog geen bod gedaan, maar dat voorzitter Josep Maria Bartomeu liet doorschemeren dat erover De Ligt gesproken gaat worden, doet de mandekker goed. Clubs als Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain en Atlético Madrid zouden dan ook in de wacht zijn gezet.

Ook Sport schrijft over het gegeven dat De Ligt per se naar FC Barcelona zou willen vertrekken. Deze krant noemt echter alleen Bayern München en Juventus als concurrenten. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft meerdere aanbiedingen op zak, zal nog nieuwe aanbiedingen gaan krijgen, maar als het aan De Ligt ligt, vertrekt hij naar FC Barcelona, mits hij vertrekt bij Ajax.

Update - 09.35 uur (12 maart 2019) - 'Barça is bereid zeventig miljoen te betalen'

Ajax krijgt binnenkort een bod van circa zeventig miljoen euro van FC Barcelona op Matthijs de Ligt. Dat is wat in de Spaanse media, waaronder bij Catalunya Radio, rondgonst. De verdediger zou met een daadwerkelijke overstap naar Barça ook volgend seizoen teamgenoot zijn van Frenkie de Jong, die eerder dit seizoen al een contract tekende bij de Spaanse grootmacht. 

Update II - 11.15 uur (12 maart 2019) -  'PSG wil De Ligt via Raiola strikken'

Mino Raiola moet Matthijs de Ligt overtuigen om naar Paris Saint-Germain te gaan. Dat is waar de Franse topclub op hoopt volgens El Mundo Deportivo. PSG wil zich na de vroege uitschakeling in de Champions League extra graag versterken met de talentvolle Ajacied. De Ligt en Raiola, die ook de zaakwaarnemer is van sportief directeur van de Parijzenaars en oud-Ajacied Maxwell, hebben echter ook de interesse van onder meer FC Barcelona.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Mogelijk proberen om een jaar te verlengen en hem een supersalaris betalen, de Ligt kan echt ook bij ons nog groeien.
De genoemde prijzen zijn altijd dagprijzen en zeggen niet erg veel over de talenten van een speler,Matthijs is een absolute top verdediger ook mondiaal maar zou als speler van pakweg Dortmund al veel meer moeten kosten.Ajax zou er verstandig aan doen om nog meer te investeren in jeugdopleiding en scouting als er veel geld verdiend wordt dit jaar.
Zeker ook meer aandacht voor professionele mentale ondersteuning van spelers die bijvoorbeeld uit het buitenland maar ook van kleinere clubs uit de provincie komen.

Verder verfijnen en individualiseren van trainingen is ook geen overbodige luxe,.
Voorts zouden alle trainers met regelmaat af moeten stemmen welke koers er op het veld gevaren moet worden bij Ajax, aansluitend bij de Ajax filosofie .
Ook een continue evaluatie van de aanwezigheid of de tekorten aan specifieke talenten en vaardigheden (daarmee de scouting sturend) zou plaats moeten vinden.

Helemaal goed zou het zijn als Ajax er in slaagt om hoofdtrainers zelf op te leiden( en daar in hun functioneren als jeugdtrainer mee te starten,) dat geldt ook voor het aanstellen van scouts.
0 0
PJSM
Als Barca slechts 70 mln wil bieden zie ik niet waarom PSG Barca dan als concurrent zou moeten zien. 70 mln lachwekkend.
0 0
Wesl
Ajax zal het marketingtechnisch veel interessanter vinden om te verkopen aan Barca. Zo waren ze bij PSG witheet over de gang van zaken bij De Jong, volgens mij heeft Overmars snel een deal gesloten met Barca waar PSG nog wel verder wilde gaan met bieden.
0 0
PetrusKeizer
ja, en Maxwell heeft bij Ajax en Barcelona gespeeld. Kortom, wat doet dit er allemaal toe.
0 0
xDusanTadic
150 miljoen voor de beste verdediger de komende 15 jaar
0 0
Van Reenen
Ik wacht een officieel bericht wel af. Ik ben ervan overtuigd dat AS nog wel enkele berichten gaat plaatsen van z.g. belangrijke hangjassen met een mening waar Matthijs heen moet. Als je overal op moet reageren, heb je er een dagtaak aan, dus ik zie wel.
1 0
Ajax27
De Ligt is slim genoeg. Die weet dat PSG ontzettend moeilijk spelers laat gaan. Dan komt ie dus minimaal 3 jaar in de Franse competitie te spelen. Daar wordt ie niet veel beter van. Engeland, Spanje, Italie of Duitsland, de enige 4 competities die voor hem de echte uitdaging gaan vormen zodat ie over een paar jaar echt de allergrootste en beste verdediger is die Europa kent.
0 0
Joseph
Met Frenkie waren ze te zuinig, ze weten wat ze voor Mbappe betaald hebben, zullen ze nog een keer moten doen voor de Ligt om zeker te weten dat hij die kant op gaat.
0 0
Gajes
Gewoon naar Barca, 60 miljoen + Cillesen .
0 -5
BrandjeXL
Doe maar niet
0 0
Nick88
Liever 20 Messi..
0 0
JariJari
En Luis?
0 0
Rdk1983
Gewoon jaar verlengen nog jaar blijven. Sowieso niet naar Graiola luisteren.
0 0
AjaxCitizen
Barca of PSG? Keuze lijkt me duidelijk. Wie wilt er nou bij een club voetballen waar merendeel van de tegenstanders in de competitie niets voorstelt, je elk jaar met ik weet niet hoeveel punten voorsprong kampioen wordt en je in de CL meestal niet verder komt dan de achtste finales? Daarnaast is z'n maatje al naar Barca en is Barcelona in mijn ogen een veel mooiere stad dan Parijs.

Ik zou het in ieder geval wel weten als ik De Ligt was.
0 0
MisterAFCA
Plus dat je daar nooit meer wegkomt tenzij je uit je contract loopt...
0 0
stefanwillem
Simpel, Barca biedt 70, wij vragen 100 en komen uit op 85. En dat is een mooi bedrag voor de Ligt lijkt me.
0 -1
Gecko
Ajax gaat waarschijnlijk akkoord met 70
Tja. Volgend seizoen maar weer opbouwen
0 -2
BrandjeXL
Oh en hoe weet jij dat Ajax akkoord gaat met 70 miljoen?
1 0
BrandjeXL
Oh en hoe weet jij dat Ajax akkoord gaat met 70 miljoen?
0 0
Gecko
Staat waarschijnlijk he
0 0
BrandjeXL
Ja dus? Veranderd niks aan de vraag hoe jij dat weet?
0 0
Bobbaasje
P$G is geen club voor Matthijs de Ligt.
5 0
Middenweg401
P$G is geen club.
1 0
sneijderfannn
Mocht dolberg weg gaan wat ik niet verwacht maar zou haller dan geen goede optie zijn om hem te vervangen wat vinden jullie?
1 -2
Tecmessa
Haller is meer een type Huntelaar dan een type Dolberg. Ik zie liever het meevoetballende Dolberg-type in de spits bij Ajax. Maar is persoonlijke voorkeur denk ik.
0 0
Ajax#1900
Plus dat Haller nu niet meer haalbaar is natuurlijk. is de 2e of 3e topscoorder van de Bundesliga uit m'n hoofd.
0 0
Gregoboy
We got moneysssssss
0 0
MPAjax
Niet lager dan 110 miljoen mag hoger wat mij betreft. Laat ze maar zweten voor het geld en De Ligt kunnen we zeker niet missen. Super talent voor de toekomst, kan nog jaren groeien, zou zelfs op zn 20e pas weg kunnen gaan, na het tekenen van een verbeterd contract.
0 0
VanDeMolen
De hoogte van de bedragen wordt wel een beetje overdreven hoor. Besef wel dat 86 miljoen voor de Jong hem de 7e duurste speler ooit maakt. Dat is echt heel veel voor een talent. 100 miljoen voor de Ligt zou hem de 4e duurste speler ooit maken en dat is denk ik te veel gevraagd.
0 -1
makaveli
gekke bedragen idd. bedenk je wel dat de ligt 19 jaar is en al deze kwaliteiten heeft. stel hij kost 100 miljoen en gaat naar de top toe. dan kunnen ze hem mits hij fit blijft meer als 10 jaar gebruiken en dan zit hij pas aan z'n top. dus 100 miljoen is een schijntje.
0 0
Juichtoon
70 miljoen is minstens 30 mln te weinig.
3 0
ddavidd99021
70 miljoen is te weinig. Vraag me wel af hoeveel 'koopkracht' Barca (nog) heeft.
Als Matthijs alleen naar Barca wil zal dat de prijs wel onder druk zetten, zeker als Barca niet meer kan bieden.

Nouja, dan moeten ze Suarez maar in de deal betrekken.
1 0
JariJari
Of hoog doorverkooppercentage. De Ligt is over 4/5 jaar 500 miljoen waard.
0 0
markk
Let maar op, PSG gaat Raiola een gigantisch bedrag betalen om De Ligt zo ver te krijgen om naar PSG te verkassen. Eigenlijk te gek voor woorden, een spelersmakelaar moet de belangen van de speler behartigen, Raiola behartigt alleen zijn eigen belangen.
2 0
L1tman3n
90 miljoen + 25% doorverkoop percentage AUB.
0 0
TontoKarnaggel
Als hij gaat, dan maar naar barcelona. Dan wel 110 miljoen vragen. 90 miljoen omdat hij dat minimaal waard is, plus 10 miljoen omdat ze dat te weinig voor de Jong hebben betaald en dan nog een extra 10 miljoen om ons te bedanken voor het verslaan van real.
4 0
VIPete
En 1 miljoen naar mij omdat ik hem getipt heb ik het forum van barça.
0 0
TontoKarnaggel
Absoluut. sorry, was me even ontschoten. 111 mijoen it is....
0 0
Middenweg401
Die kamelen (geldt ook voor City) moet je altijd 25% extra "modern football tax" berekenen. Hopelijk lukt het ze niet hun eerste CL te kopen voor de laatste druppel olie op is.
Club van niks. Had 2 Franse kampioenschapjes voor die theedoeken langskwamen.

edit: -1er is een pubertje met een PSG trainingspak?
2 -1
ajaxxcied4life
Let it 'bieden' begin ladies aan gentlemen.
0 0
jariafca020
Ik vind De Ligt meer waard dan De Jong. De Ligt kan bij elke club moeiteloos meevoetballen.
3 0
Dubbelvla
als ie dan tòch gaat, laat 'm dan samen met Frenkie naar Barca gaan. Mooiere club, meer geschiedenis, goede band mee en dan hoef ik maar één extra club in de gaten te houden om deze jongens te blijven volgen.

70 miljoen voelt na de Jong als te weinig (het is toch de Golden Boy, hè) maar, tegelijkertijd ook absurd dat we dat nu vinden allemaal. Ik zou het mooi vinden als ie net over het bedrag van van Dijk heen gaat als duurste verdediger ooit, maar dat lijkt me wel de max.
2 0
Johan1
70 miljoen is te weinig voor het grootste talent van de wereld (verdediging).
Hij kan nog heel veel jaren mee en er zit nóg meer potentie in dan hij nu al laat zien.
Barcelona moet zijn portemonnee trekken....
Of een combinatie van een lager transferbedrag en spelers overnemen die net buiten de selectie vallen bij Barcelona, maar wellicht goed genoeg zijn voor Ajax.
2 0
Ozymandias
Ik vind dat Ajax vast moet houden aan een bedrag van 100 miljoen euro. Dat mag best 80 miljoen euro plus (bijna) gegarandeerde bonussen maar in mijn ogen is De Ligt een nog groter talent dan De Jong en als die 86 miljoen waard lijkt De Ligt mij wel 100 miljoen waard. De Ligt heeft een contract tot medio 2021 en het is dus niet alsof Ajax hem dit seizoen moet verkopen omdat hij anders transfervrij de deur uit loopt. Er zijn veel clubs die De Ligt willen hebben en het is dus ook niet zo alsof geïnteresseerde clubs de luxe hebben om een jaar te wachten zodat de vraagprijs van De Ligt zakt. Dan lopen ze namelijk het risico dat één van de andere topclubs er met hem vandoor gaat.
3 0
0h0Litmanen0h0
Eens en ik zou het ook geen raar verhaal vinden als Ajax tegen De Ligt zegt: je bent pas negentien, wij hebben je opgeleid en veel tijd en geld in de jeugdopleiding geïnvesteerd dus we houden je nog een jaar aan je contract. Wellicht nog 1/2m bonus geven voor dat extra jaar.
0 0
Caparzo
Dan heeft hij nog maar één jaar en is Raiola almachtig, geen jaar verlenging uiteraard, gaat hij daardoor voor max. 40 weg en eist die rat 15Mio provisie voor zichzelf voor zo’n koopje die hij wegzet.
0 0
ajax4ever01
Raiola vraagt aan Marc: Wil je me matsen en Matthijs voor 70 miljoen aan PSG verkopen?

Marc antwoord: Heel snel mijn kantoor uit want hij vertrekt niet voor onder de 90 miljoen!
0 0
AltijdGelijk
Hahaha 70 miljoen???

Overmars is een kei in onderhandelen. 85 miljoen plus!

Of 70 en Suarez!
2 0
GvanderK
Laat het ze maar uitzoeken en tegenelkaar opbieden, nu zeg Barca 70, dan komt PSG uit woede wel met 90 en uiteindelijk gaat ie voor 120 miljoen naar Barca. Overmars moet lekker achterover leunen en toekijken, het lost zich vanzelf wel op en wie weet komt Real er ook nog bij :-)
1 0
Afcatobias
70 miljoen? Dat is minder dan er voor de Jong en van Dijk is betaald...

Mathijs is 19 jaar, basisspeler Ajax, aanvoerder Ajax, basisspeler Nederlands elftal, de goldenboy, heeft in een europa league finale gestaan en hij staat in de kwart finale van de champions league nadat hij Real Madrid heeft uitgeschakeld. Daarnaast heeft hij meer dan 100 wedstrijden gespeelt voor ajax en is hij in potentie de beste verdediger ter wereld...

Minimaal 95 miljoen exclusief bonussen.
6 0
Mikee
Hij beslist zeker zelf, Matthijs laat zijn keuze echt niet afhangen van Raiola. Wel aardig dat PSG de prijs wat opdrijft.
2 0
Ajaxxxisdebeste
NIET DOEN lekker bij AJAX blijven... AJAX moet sowieso kappen nu met transfers... na het seizoen pas
4 0
Web
Je moet doen waar De Ligt zich goed bij voelt
Is Frenkie minder geworden sinds zijn transfer bekend werd?
Bovendien moet Ajax zelf anticiperen op vertrekkende spelers.
Na het seizoen ben je veel te laat
1 0
Caparzo
Ben er vrij zeker van dat het hele transfergedoe in de winterstop een medeoorzaak was van die onverklaarbare ineenstorting in de eerste wedstrijden daarna, velen hadden het ook in de bol en veranderden in BVtjes.

Hopelijk dat we straks kunnen zeggen een ineenstorting “die ons bijna de titel heeft gekost”. Alleen omdat ook pisvee een dip had (hopelijk nog heeft), hebben we nog zicht op de schaal, anders was het compleet kansloos geweest en had de platte kar alvast opgetuigd kunnen worden.

En wie weet gebeurt zoiets nogmaals als het nu vol over een mega-deal met De Ligt gaat. Dus Ajaxxxisdebeste heeft zeer zeker een punt, eerst zilverwerk, daarna de transfer.

Dat De Ligt gaat is allang afgesproken en Marc is ongetwijfeld al met zijn vervangers (TFM/Toby en Jantje, Blind voor De Jong hoop ik) bezig of rond.
0 0
Web
Ik begrijp het wel, maar dit speelt nu toch ook door zijn hoofd?
Hij wil toch ook graag weten waar hij aan toe is?
De Ligt is een hele stabiele speler, ik denk dat hij met beide benen op de grond blijft staan.

Het was niet alleen Frenkie die een paar wedstrijden minder speelt, maar het hele team, gemakzucht? Meerdere factoren zullen mee gespeeld hebben?

Je kunt ook stellen dat Frenkie er nu beter door speelt, rust in zijn hoofd?
1 0
Caparzo
Denk niet dat het probleem zozeer bij De Jong lagen en/of bij mogelijk bij De Ligt, veel meer bij de collega's die denken "wow.. dat wil ik ook".

Zeker er waren meerdere oorzaken, pech met blessures, dat trainingskamp, maar 80% van het probleem was m.i. metaal, dat er ineens veel individualisten stonden ipv een team. Daar was vermoedelijk de hele transfersoap voor een niet onbelangrijk deel debet aan.
0 0
Mario65
Hij zou wel gek zijn om naar PSG te gaan..
Nee dan zou hij toch beter met Frenkie naar Barça moeten gaan.
Past beter bij hem en geeft meer status aan zijn carrière
Maar 70 mil. ?
Dit is Ajax en geen Lidl.
2 0
Gecko
70 miljoen is toch een mooi bedrag. Evt met bonussen
We kunnen ook overdrijven.
1 -1
Gerrr
70 miljoen voor iemand met nog maar 2 jarig contract is gewoon uitstekend.
0 -1
mallerd
Als de Jong inc. bonussen 86 miljoen waard is dan is de Ligt minstens hetzelfde waard. 70 miljoen is gewoon een grap in het hedendaagse voetbal voor een speler als de Ligt.
1 0
Mokum31
Dit wordt lachen
Pis overal net naast Germain
2 0
Ruff Rhythim
Waarom zou je gaan naar een club die de laatste 3 jaar niet eens de kwartfinale van de CL heeft gehaald...?

Dat naast het feit dat het gewoon een lelijke club is....
0 0
mgtow
Franse competitie? Hele wedstrijd kijken hoe Neymar doet alsof hij in zijn knieschijf geknald is en de hele wedstrijd geen fuck te doen hebben omdat je team 6 keer beter is dan de nummer twee. Nee top joh.
3 0
pimp
Alle biedingen onder de 100 miljoen direct afwijzen.
5 0
Middenweg401
Niet doen Matthijs. Je bent veel te slim om van de mooiste naar de meest verschrikkelijke club van Europa te gaan.
2 0
Ajaxfan16
Kunnen ze dit gezeik niet lekker in de zomer oplossen, heb liever dat de ligt zich nu focust op ajax.
3 0
Marcao
LOL, Raiola?! Als er iemand is met wie Ajax geen zaken meer wil doen, is het het Mino Rioolrat. Je weet wel, die pizzabakker die de carrière van de meeste jeugdspelers van Ajax heeft vertiefd. Met als laatste voorbeeld Justin K.
2 -1
chloorbestendig
Voor Rioola is nog een plekje vrij bij de muur.
1 -1
noppenkoning
lekker tegen elkaar opbieden Barca, PSG en Juventus
0 0
Boer Gijs
Kom na het seizoen maar terug. Dat wil zeggen na 1 juni als De Ligt de cup met grote oren in ontvangst heeft genomen.
0 0
AJAIXIXIXI
And so it begins again...
2 0
Gecko
Barca. Zoveel schulden en maar blijven kopen.
Hoe kan dat nu. Een bedrijf zou al lang failliet zijn
0 0
OKP-AFCA
Omdat ze gewoon aan het afbetalen zijn met rente, maar aan de andere kant wordt de schuld gewoon steeds onderhouden met nieuwe miljoenen aankopen want dat is blijkbaar geen probleem in Spanje. Zuid-Europa in a nutshell, de rest van Europa schiet wel te hulp zo nodig.

Ze gaan natuurlijk pas failliet als ze geen geld meer hebben om de schulden af te betalen.
0 0
Liniaal
Nee hoor, er zijn zat bedrijven die nog veel meer aan schuldfinanciering doen dan Barca. Je gaat pas failliet zodra je je schulden niet meer kan aflossen en het faillissement door meerdere schuldeisers wordt aangevraagd. Dat zal Barca niet zo snel overkomen, aangezien ze ongetwijfeld netjes rente betalen en periodiek aflossen.
1 0
Ajax#1900
Plus day Barca een omzet van een miljard draait inmiddels. Niks aan de hand idd.
1 0
JariJari
70 miljoen is niet genoeg. De Ligt is veel beter dan de Frenkie en heeft meer potentie (is ook jonger).
1 0
Ar
100 miljoen en geen stuiver minder
1 0
Rdk1983
Als je bedenkt dat de Jong en De Ligt samen ruim 150 miljoen opbrengen, is bizar. En dan is 70 nog een conservatief bod
0 0
Frank1978
Ik denk dat de Ligt aanzienlijk meer waard is. Nu al een van de allerbeste centrale verdedigers van de wereld en normaal gesproken gaat hij alleen maar nog beter worden. Het liefst zie ik hem bij AJAX blijven, maar als hij dan toch moet gaan, dan alleen voor de absolute hoofdprijs. Of Barcelona betaalt 70 miljoen en stuurt Suarez terug onze kant op...
0 0
Toon meer reacties