Ziyech had kunnen debuteren bij Oranje: 'Hij raakte in de aanloop geblesseerd'

door Terrence Riepma 30

Bron Algemeen Dagblad

Ziyech had kunnen debuteren bij Oranje: 'Hij raakte in de aanloop geblesseerd'

door Terrence Riepma 30

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech had in 2015 kunnen debuteren bij het Nederlands elftal. Dat onthult Guus Hiddink in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hiddink was toentertijd bondscoach en was van plan om de inmiddels Marokkaans international op te stellen.

'Ziyech had ik echt laten spelen tegen Letland, mijn laatste interland', opent de oefenmeester zijn verhaal. Er was echter iets wat roet in het eten gooide: 'Hij raakte in de aanloop geblesseerd.' Zo kwam er nooit een debuut voor Oranje aan voor Ziyech.

Danny Blind, die Hiddink opvolgde als bondscoach, liet de oud-Ajacied immers links liggen, waardoor de keuze voor Marokko snel was gemaakt. Hiddink betreurt de gang van zaken nog steeds: 'Hij leek mij een jongen die aanvoelt of iets oprecht is. Je hoeft niet te vertellen dat je hem hoog hebt zitten, dat moet hij voelen. Het is jammer, hij had echt voor Oranje kunnen spelen.'

Ziyech ruziet met Marokkaanse bondscoach

Ziyech heeft de afgelopen interlandperiodes ook niet gespeeld voor Marokko. Dat komt door een ruzie met Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Marokko. Noussair Mazraoui wordt eveneens niet opgeroepen door Halilhodzic wegens een conflict. Spelers van het Marokkaanse elftal zouden Ziyech en Mazraoui wel graag weer bij de selectie zien en zouden daarom om een verzoeningsgesprek tussen de spelers en bondscoach hebben gevraagd.

Ontvang een welkomstkrediet tot wel €100,- als je een account opent bij Bet365!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties