'Voormalig Ajax-target Hutchinson verkast definitief naar Ipswich Town'

door Brent Tomassen 20

Bron Fabrizio Romano

'Voormalig Ajax-target Hutchinson verkast definitief naar Ipswich Town'

door Brent Tomassen 20

Bron Fabrizio Romano

Omari Hutchinson vertrekt op permanente basis naar Ipswich Town, zo meldt de Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano zondagmiddag via X. Hutchinson stond eerder nog in de belangstelling van zowel Ajax als Feyenoord, maar zijn toenmalige werkgever Chelsea eiste naar verluidt een bedrag tussen de ruim 29 miljoen en ruim 35 miljoen euro. Dit was voor de Amsterdamse club veel te gortig.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Chelsea en Ipswich Town hebben volgens Romano een akkoord bereikt over de overgang van Hutchinson, waarbij de promovendus omgerekend zo'n 26 miljoen euro betaalt. Daarbij hebben The Blues een doorverkooppercentage van 25 procent weten te bedingen. Chelsea heeft geen terugkoopoptie, zo schrijft de Italiaan.

Hutchinson, een Jamaicaanse rechtsbuiten, speelde het afgelopen seizoen al op hhurbasis bij Ipswich Town. Hiermee promoveerde hij naar de Premier League. In de Championship, het tweede niveau van Engeland, was Hutchinson goed voor tien doelpunten en zes assists in 44 wedstrijden. In 2023 speelde het twintigjarige talent twee interlands voor Jamaica.

Naast Hutchison wist Ipswich Town ook succestrainer Kieran McKenna te behouden. Hij tekende bij tot medio 2028. McKenna stond na zijn goede jaar bij Ipswich op de radar bij grote clubs in Engeland en was ook in beeld als mogelijke stand-in van Erik ten Hag bij Manchester United. Die club besloot na veelvuldig intern overleg door te gaan met de voormalig trainer van Ajax.

Ajax zoekt een rechtsbuiten

Eerder liet Marijn Beuker, directeur voetbal van Ajax, doorschemeren dat men bij Ajax naarstig op zoek is naar een rechtsbuiten. Momenteel lijkt alleen Steven Berghuis in aanmerking te komen voor de positie bij Ajax 1. 'Francesco (Farioli, red.) heeft (bij OGC Nice, red.) dynamische spelers aan de zijkant gehad. Je zoekt een type Neres of een type Antony. Iemand die vrijkomt achter de laatste linie of iemand die zichzelf vrijmaakt in de laatste linies', stelde Beuker in de Pantelic Podcast.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.