'Ajax en Feyenoord gaan strijd aan om handtekening van Hutchinson'

door Jesse ter Haar 377

Bron Voetbal International

'Ajax en Feyenoord gaan strijd aan om handtekening van Hutchinson'

door Jesse ter Haar 377

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax zet in op de komst van Omari Hutchinson, zo schrijft Voetbal International dinsdagavond. De aanvaller van Chelsea was afgelopen seizoen op huurbasis actief bij Ipswich Town en kan nu een nieuwe volgende stap in zijn carrière zetten. Chelsea zou ervoor openstaan de jongeling - die nog tot medio 2025 onder contract staat - te laten vertrekken.

De Amsterdammers vormen echter lang niet de enige partij die interesse heeft in de twintigjarige Jamaicaan. Sterker nog: Ajax kan rekenen op concurrentie vanuit Nederland. Naast de recordkampioen hoopt immers ook Feyenoord op de komst van Hutchinson. 'Volgens bronnen in Engeland heeft Feyenoord momenteel de iets betere papieren', is zelfs te lezen.

Dat is nog niet alles, want Hutchinson lijkt ook de overstap naar de Bundesliga te kunnen maken. Vanuit onze oosterburen zijn namelijk VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach geïnteresseerd in de diensten van de rechtsbuiten, die ook als linksbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten kan.

Hutchinson is geboren in Engeland, maar speelt zijn wedstrijden voor het nationale team van Jamaica. Tot op heden staat hij op twee interlands voor het land uit Noord-Amerika. Zijn debuut dateert alweer van meer dan een jaar geleden, toen hij op 12 maart 2023 meedeed tegen Trinidad en Tobago. Drie dagen later speelde hij met Jamaica nog een interland tegen die tegenstander, maar hierna kwam hij niet meer in actie voor de nationale ploeg.

Carrière Hutchinson

De linkspoot speelde tussen 2012 en 2014 in de jeugdopleiding van Charlton Athletic, waarna hij overstapte naar de academie van Arsenal. Hij doorliep er meerdere jeugdelftallen, waarna Chelsea hem in de zomer van 2022 transfervrij oppikte. Hij speelde een seizoen voor het Onder 21-team van de Londense club, om vervolgens tijdens het huidige seizoen te worden verhuurd aan Championship-club Ipswich Town.

Op het tweede niveau van Engeland maakte Hutchinson dit seizoen indruk. Alleen al in competitieverband kwam hij 44 keer in actie, waarin hij bij zestien doelpunten betrokken was. In de League Cup kwam hij zelfs tot scoren tijdens een 3-2 overwinning op Premier League-team Wolverhampton Wanderers. Uiteindelijk wisten Hutchinson en de zijnen zelf promotie naar de Premier League af te dwingen, doordat de club tweede werd in de Championship.

Feyenoord meldde zich al bij Chelsea

Nu het seizoen afgelopen is, keert de aanvaller in principe terug bij Chelsea. Die club staat er echter voor open om Hutchinson op definitieve basis te laten vertrekken uit Londen. Chelsea wil immers een groot aantal spelers van de loonlijst af zien te krijgen. In hoeverre Ajax zich al heeft gemeld bij Chelsea, is nog niet bekend, maar Feyenoord deed dat al wel. De Rotterdammers hopen de buitenspeler te kopen. Mocht Ajax, dat naar verluidt tien miljoen euro op de plank heeft liggen voor een 'type Antony', datzelfde willen, dan lijkt men spoedig in actie te moeten komen.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.