'Chelsea stelt hoge vraagprijs vast voor Ajax-target Hutchinson'

door Jesse ter Haar 421

Bron Fabrizio Romano

'Chelsea stelt hoge vraagprijs vast voor Ajax-target Hutchinson'

door Jesse ter Haar 421

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax zal diep in de buidel moeten tasten om Omari Hutchinson naar de club te halen, zo weet Fabrizio Romano te melden op X. De Amsterdammers zouden hengelen naar de diensten van de aanvaller van Chelsea, maar die club heeft na intern overleg een vraagprijs van tussen de ruim 29 miljoen en ruim 35 miljoen euro vastgesteld.

Bovendien is de club uit Londen niet bereid om Hutchinson nogmaals te verhuren. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij Ipswich Town, maar dat station lijkt nu gepasseerd. Mochten clubs de aanvaller willen overnemen, dan moet dat op definitieve basis gebeuren én moet er stevig in de buidel worden getast. Enkel biedingen van om en nabij de dertig miljoen euro worden in overweging genomen.

Die vraagprijs lijkt niet geheel vanuit het niets te komen, want recent lichtte Chelsea de optie in het contract van Hutchinson, waarmee zijn verbintenis eenzijdig met een jaar werd verlengd. De vleugelflitser ligt nu tot medio 2026 vast in Londen.

Nog geen twee weken geleden werd Ajax voor het eerst nadrukkelijk in verband gebracht met de linksbenige rechtsbuiten, die ook als linksbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Daarbij werd ook Feyenoord genoemd, terwijl vanuit de Bundesliga VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach interesse zouden hebben. Eerstgenoemde Duitse club lijkt nu door te zetten.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Volgens Romano geldt de nummer twee van de Duitse competitie momenteel als favoriet voor het aantrekken van Hutchinson. VfB Stuttgart hoefde het afgelopen seizoen enkel Bayer Leverkusen voor zich te dulden en liet grootmachten Bayern München en Borussia Dortmund achter zich. De journalist noemt Ajax en Feyenoord - samen met clubs uit de Premier League - nog wel als geïnteresseerde partijen.

Ajax' zoektocht naar een rechtsbuiten

Enkele dagen geleden liet Marijn Beuker zich nog uit over de zoektocht van Ajax naar een nieuwe rechtsbuiten. Het geniet momenteel de prioriteit bij de Amsterdammers en de directeur voetbal vertelde over het profiel waaraan de speler moet voldoen. 'Francesco (Farioli, red.) heeft (bij OGC Nice, red.) dynamische spelers aan de zijkant gehad. Je zoekt een type Neres of een type Antony. Iemand die vrijkomt achter de laatste linie of iemand die zichzelf vrijmaakt in de laatste linies.'

Mede door het ontbreken van Champions League-voetbal in het nieuwe seizoen moet Ajax het tijdens de komende transferzomer met minder financiële middelen doen dan gewenst. Desondanks vertelde Ajax-watcher Mike Verweij onlangs dat er te besteden geld klaarligt voor een rechtsbuiten. 'Daar hebben ze ongeveer tien miljoen voor op de plank liggen. Er kan wel één speler komen zonder te verkopen', sprak hij.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.