'Chelsea licht optie in contract van Ajax-target Hutchinson'

door Jesse ter Haar 118

Bron Fabrizio Romano

'Chelsea licht optie in contract van Ajax-target Hutchinson'

door Jesse ter Haar 118

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Chelsea heeft het contract van Omari Hutchinson met een jaar verlengd, zo schrijft Fabrizio Romano op X. De aanvaller van de club uit Londen staat in de belangstelling van onder meer Ajax en ligt nu nog twee jaar vast in Engeland.

Precies een week geleden kwam het nieuws over de interesse van Ajax in Hutchinson naar buiten. De Amsterdammers zouden met Feyenoord strijden om de handtekening van de rechtsbuiten, die ook op de linkerflank en als aanvallende middenvelder uit de voeten kan.

Daarnaast toonden vanuit de Bundesliga ook clubs VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach al interesse en volgens Romano zijn ook clubs uit de Premier League geïnteresseerd in de diensten van de rappe voorhoedespeler.

De international van Jamaica heeft de clubs zodoende voor het uitkiezen. Het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Ipswich Town, waarmee hij promoveerde van de Championship naar de Premier League. Een langer verblijf bij die club kwam er vooralsnog echter niet van en nu zou Chelsea openstaan om Hutchinson op definitieve basis te laten vertrekken uit Londen.

Nu het contract van Hutchinson met een jaar is verlengd, zullen clubs vermoedelijk wel dieper in de buidel moeten tasten. Allereerst moet er duidelijkheid komen over de plannen van de club en speler. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Enzo Maresca door Chelsea wordt aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer - de club zit zonder trainer sinds het vertrek van Mauricio Pochettino - en de Italiaan zal worden meegenomen in het besluit over Hutchinson.

Ajax op zoek naar rechtsbuiten

Hoe dan ook zet Ajax naar verluidt in op de komst van een nieuwe rechtsbuiten. Tijdens het afgelopen seizoen speelden Carlos Forbs, Steven Berghuis en Mika Godts afwisselend op die positie, maar een vaste invulling kwam er nooit. Hoewel de financiële mogelijkheden voor Ajax in de zomerse transferperiode niet groots zijn voordat er spelers worden verkocht, zou de club wel zo'n tien miljoen euro klaar hebben liggen voor een 'type Antony'. In hoeverre Hutchinson aan die omschrijving voldoet én of hij haalbaar is voor Ajax, zal technisch directeur Alex Kroes de komende tijd moeten onderzoeken.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.