Voormalig Ajax-target Chivu vertrekt na zes seizoenen bij Internazionale

door Jesse ter Haar 51

Bron Inter Xtra

Voormalig Ajax-target Chivu vertrekt na zes seizoenen bij Internazionale

door Jesse ter Haar 51

Bron Inter Xtra

Cristian Chivu vertrekt bij Internazionale, zo is op te maken uit een bericht van Inter Xtra. De voormalig Ajacied was als jeugdtrainer actief bij de topclub uit Milaan en zwaait nu af. Waar zijn volgende avontuur hem brengt, is nog niet bekend.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Kortgeleden werd Chivu in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax. Graham Potter was destijds nog in beeld om hoofdtrainer van de club te worden en de Roemeen zou zich als assistent-trainer bij de technische staf van de club moeten voegen. Ajax zou in de voormalig verdediger van de club 'de trainer van de toekomst' zien.

De rol als assistent-trainer zou dan ook slechts een opmaat zijn naar meer, zo was enkele weken geleden nog de boodschap. Ajax zou Chivu een grote toekomst in het trainerschap toedichten en hem een contract voor vijf jaar hebben willen voorschotelen. De eerste seizoenen zouden dan in het teken hebben gestaan van ontwikkeling, waarna de Roemeen de stap naar hoofdtrainer van Ajax 1 had kunnen maken.

Het liep uiteindelijk echter anders. Niet alleen bedankte Potter voor een baan bij Ajax, ook wisten de Amsterdammers geen akkoord te bereiken met Chivu. Zodoende kreeg Ajax in korte tijd het afzeggen van zowel Potter als Chivu te verwerken. Of het vertrek van de oud-verdediger van de club de zaak nu verandert, is vooralsnog gissen. Na zijn vertrek uit Milaan zit hij in ieder geval tijdelijk zonder werkgever.

Carrière Chivu

Chivu heeft na zijn carrière als profvoetballer al de enige werkzaamheden verricht binnen de voetbalwereld. Allereerst kwam hij als technisch waarnemer bij de UEFA terecht, waarna hij de overstap maakte naar zijn oude club Internazionale. Bij de topclub was hij de hoofdtrainer van onder meer de O14, O17 en O18. Het afgelopen seizoen was hij eindverantwoordelijke bij de 'Primavera', het O19-team van Internazionale.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.