Van 't Schip hoopt op vooruitgang in het Griekse voetbal: 'Steun jonge spelers'

door Jesse ter Haar 8

Bron De Telegraaf

Van 't Schip hoopt op vooruitgang in het Griekse voetbal: 'Steun jonge spelers'

door Jesse ter Haar 8

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

John van 't Schip, huidig bondscoach van Griekenland, hoopt op een vooruitgang in het Griekse voetbal. Woensdag won hij nog met 2-1 van Zweden, maar ondanks de goede prestatie is hij ontevreden over het aantal spelers van niveau waaruit hij kan kiezen.

'Daarvoor moet aandacht zijn en niet voor de resultaten', citeert De Telegraaf de oud-Ajacied. 'Als Griekenland terug wil naar het hoogste niveau, dan moeten er zaken in het Griekse voetbal drastisch veranderen. Realistisch gezien hebben we maar vijf, zes grote teams in Griekenland, waaruit we kunnen putten en waarvan er nog maar twee in Europa actief zijn.'

In 2004, toen Angelos Charisteas de winnende maakte, won Griekenland het EK nog. Van 't Schip merkt echter op dat het land daar nu ver van verwijderd is. 'Het is niet zoals in 2004, toen er heel veel fantastische spelers beschikbaar waren, de coach kon kiezen uit 24, 25 man en Griekenland drie clubs in de Champions League had.'

De oplossing lijkt hem te zitten in het geven van kansen aan de Griekse jeugd. 'De structuur van de Griekse competitie moet veranderen. Haal geen buitenlanders van C-garnituur, maar steun de jonge spelers', roept de voormalig Ajacied op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.