[Update] De Ligt verliet training uit voorzorg

door BartVeenstra 26

Bron De Telegraaf

[Update] De Ligt verliet training uit voorzorg

door BartVeenstra 26

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt heeft de eerste training van Oranje in Portugal zondag vroegtijdig gestaakt. De oud-Ajacied deed een uitgebreide warming-up, maar hield het daarna voor gezien, zo schrijft De Telegraaf. Verder is ex-Ajax-middenvelder Frenkie de Jong nog niet in Portugal.

De Ligt beëindigde de training van het Nederlands elftal zondag dus snel. 'Het is nog onduidelijk wat daarvoor de reden is', schrijft de krant. Vorige week werd de centrale verdediger wel gewisseld tijdens het duel tussen Juventus en Bologna. De Ligt kreeg vlak voor zijn wissel een paar trappen op zijn enkel.

Oranje is in aanloop naar het EK op trainingskamp in Lagos. Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum ontbreken nog. Zij sluiten later op zondag aan bij hun teamgenoten. Verder is Jasper Cillessen afwezig, omdat hij positief testte op het coronavirus. Tot slot sluit Nathan Aké waarschijnlijk maandag aan. Hij zat zaterdagavond tijdens de Champions League-finale op de bank bij Manchester City.

Update - 08.30 uur (31 mei 2021) - De Ligt verliet training uit voorzorg

Matthijs de Ligt heeft de training van afgelopen zondag in Portugal uit voorzorg eerder verlaten, zo meldt De Telegraaf. 'Dat was omdat hij een aangepast programma draaide na twee nachten minder geslapen te hebben', aldus de ochtendkrant.

Tegenover Trouw gaat De Ligt zelf in op het eerder stoppen van de eerste training in Portugal. Hij laat weten dat er niets aan de hand is. 'Ik ben licht verkouden. Ik zou het nog even wat rustig aan doen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties