Ten Hag genomineerd voor Premier League manager van de maand september

door Cristian de Jong 14

Bron Premier League

Ten Hag genomineerd voor Premier League manager van de maand september

door Cristian de Jong 14

Bron Premier League

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag is door de Premier League genomineerd voor manager van de maand september. Ten Hag kende met Manchester United een lastige start van het seizoen, maar lijkt - getuige de vier overwinningen op rij - nu toch echt zijn draai in Engeland te hebben gevonden.

Mede door deze overwinningen is Ten Hag één van de drie kanshebbers op deze prijs. Naast de Nederlander zijn Antonio Conte (Tottenham Hotspur) en Gary O'Neil (Bournemouth) ook genomineerd. Conte is met zijn ploeg nog altijd ongeslagen en O'Neil verloor nog geen wedstrijd nadat hij aan het eind van vorige maand de ontslagen Scott Parker opvolgde.

Ten Hag begon dramatisch aan het seizoen met een 1-2 thuisnederlaag tegen het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman en de blamage op bezoek bij Brentford. In London werd kansloos met 4-0 verloren. Daarna echter, won de ploeg van Ten Hag thuis met 2-1 van Liverpool. Daarna boekte het zeges op Southampton (0-1) en Leicester City (0-1), voordat het ongeslagen Arsenal op bezoek kwam. Ook The Gunners werden verslagen. Mede dankzij een goal van Antony won Ten Hag met zijn ploeg: 3-1.

Druk schema in oktober

In oktober staan er weer zware wedstrijden op het programma voor Manchester United, beginnend met de Manchester Derby. Daarna zijn Everton (uit), Newcastle United (thuis), Chelsea (thuis) en Tottenham Hotspur (uit) de tegenstanders. Tot slot gaat de ploeg van Ten Hag nog op bezoek bij West Ham United.

Ten Hag is niet de eerste voormalig Ajax-trainer die is genomineerd voor manager van de maand in de Premier League. Eerder werd Martin Jol al genomineerd toen hij nog trainer was bij Tottenham Hotspur.

Denk jij dat Oranje wint van Polen? Zet in en krijg 2,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.