Sosa houdt ook tijdens EK contact met Oranje-duo: 'Hopelijk treffen we elkaar in de volgende ronde'

door Brent Tomassen 7

Bron VoetbalPrimeur

Sosa houdt ook tijdens EK contact met Oranje-duo: 'Hopelijk treffen we elkaar in de volgende ronde'

door Brent Tomassen 7

Bron VoetbalPrimeur

Borna Sosa hoopt dat Kroatië zich snel herpakt na de 3-0 nederlaag tegen Spanje op het EK 2024 in Duitsland. De eindstand bleek al voor rust bereikt, waarna de Spanjaarden verzuimden om meer goals te maken. In de slotfase miste Kroatië tot overmaat van ramp ook nog een strafschop.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

'Een hele moeilijke wedstrijd', stelt Sosa in gesprek met VoetbalPrimeur. De linksback bleef tegen Spanje negentig minuten op de bank en zag zijn team hard onderuit gaan. 'Ik hoop dat we hier doorheen komen, zodat we de volgende wedstrijd kunnen winnen en alsnog door kunnen naar de volgende ronde. Spanje mag je wel de topfavoriet noemen. Ze hebben altijd een goed team. Vandaag hebben ze laten zien dat ze de verdiende winnaar zijn.' Kroatië speelt in de groepsfase nog tegen Italië en Albanië.

Waar Sosa niet speelde, stond Josip Šutalo, zijn ploeggenoot bij Ajax, negentig minuten binnen de lijnen. De 26-jarige verdediger krijgt van het Nederlandse medium de vraag of hij met interesse kijkt naar de prestaties van het Nederlands elftal, dat zondag speelt tegen Polen. 'Nederland heeft een heel goed team. We hebben vandaag gezien dat het belangrijk is hoe je een toernooi start. Voor Nederland is de eerst wedstrijd belangrijk, daarna is alles mogelijk', zo luiden de woorden van de linksback.

Contact met Brobbey en Bergwijn

Bij Oranje maken twee ploeggenoten van Sosa onderdeel uit van de EK-selectie: Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Eerstgenoemde zal vanwege een hamstringblessure niet in actie komen tegen Polen. Sosa geeft aan ook tijdens het toernooi contact te hebben met het Nederlandse duo. 'Of ik tijdens het toernooi contact houd met spelers als Bergwijn en Brobbey? Ja, ik ben altijd in contact met hen. Dat is normaal, we kennen elkaar goed. Hopelijk treffen we elkaar in de volgende ronde.'

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.