Rondom Ajax: Koeman verwacht Brobbey tegen Frankrijk weer terug

door Brent Tomassen 193

Bron AS

Rondom Ajax: Koeman verwacht Brobbey tegen Frankrijk weer terug

door Brent Tomassen 193

Bron AS

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Koeman verwacht Brobbey tegen Frankrijk weer terug

Ronad Koeman heeft bevestigd dat Brian Brobbey niet in actie zal komen tegen Polen, vanwege hamstringklachten die hij afgelopen week opliep op de training van het Nederlands elftal. 'De blessure valt mee. Het is een lichte verrekking. Morgen is hij niet beschikbaar, maar we verwachten hem er in de tweede wedstrijd wel bij', stelde de bondscoach op zijn persconferentie. Tegenover de NOS legt Koeman uit wat de blessure exact inhoudt: 'Hij heeft een lichte verrekking van de hamstring. Dan ben je vijf tot zeven dagen niet bruikbaar.'

Extra toegangspoortjes aan de noordkant van Johan Cruijff ArenA 

Er worden momenteel extra toegangspoortjes aan de noordkant van de Johan Cruijff ArenA geplaatst. Dit weet Ajax Life te melden. Zowel bij Noord A als Noord C worden er extra draaipoortjes geplaatst. Ook de overkapping wordt aangepakt en verbreed. Het plaatsen van extra toegangspoortjes moet er voor zorgen dat supporters sneller het stadion in kunnen gaan. Dit moet zorgen voor minder lange wachttijden. De werkzaamheden zullen rond eind juli klaar zijn. Hoogstwaarschijnlijk op tijd voordat Ajax de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2024/25 zal spelen.

Farioli meldt zich voor eerste 'kantoordag' op De Toekomst

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft zich woensdag voor zijn eerste officiële 'kantoordag' gemeld op Sportpark de Toekomst. Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. De Amsterdammers beginnen aankomende maandag (17 juni) officieel aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat doet de club nog wel zonder enkele internationals. Zo zijn er meerdere Ajax-spelers straks actief op het EK in Duitsland.

Oranje speelde zonder spelers met Ajax-verleden tegen IJsland

Het Nederlands elftal speelde maandagavond tegen IJsland zonder spelers met een verleden bij Ajax in de Eredivisie. Dat laat Voetbal International-journalist Bart Frouws weten via X. Hij schrijft dat er liefst zeventien spelers in actie kwamen tegen IJsland, maar geen enkele van die zeventien spelers speelde ooit een Eredivisieduel voor Ajax. Michel Abbink, eveneens van Voetbal International, laat weten dat het nog nooit is gebeurd dat Oranje op een eindtoernooi in actie kwam zonder spelers met een Ajax-verleden. Mogelijk is zondag - als Oranje tegen Polen speelt - de eerste keer.

Stem nu op het Doelpunt van het Seizoen 2023/2024

Ajax heeft de stembussen voor de verkiezing van het Doelpunt van het Seizoen 2023/2024 geopend, zo is te lezen op Ajax.nl. Er zijn in totaal tien doelpunten genomineerd, verdeeld over goals van Ajax 1, Jong Ajax, de Ajax Vrouwen én de Ajax-jeugd. Namens Ajax 1 maken Jakov Medic (Heracles Almelo), Carlos Forbs (Olympique Marseille), Brian Brobbey (Olympique Marseille), Anton Gaaei (Go Ahead Eagles) en Kenneth Taylor (FC Volendam) kans op de onderscheiding. Stemmen op jouw Doelpunt van het Seizoen kan hier!

Ajax start kaartverkoop voor Europese voorrondes

Ajax begint dinsdag aan de kaartverkoop voor de Europese voorrondes. De club laat weten dat je binnenkort al vanaf 25 euro (de prijs is ongeveer 25 procent goedkoper dan die van twee losse kaarten) een blinde passe-partout kunt bemachtigen om zo zeker te zijn van plek bij deze tweede en derde kwalificatieronde. Ajax begint deze zomer met een tweeluik in de tweede kwalificatieronde van de Europa League. De Amsterdammers hopen zich uiteraard te plaatsen voor de derde kwalificatieronde van de Europa League. Zo niet, zet Ajax het seizoen voort in de derde kwalificatieronde van de Conference League. Op 19 juni en 22 juli wordt er geloot en dan is er meer duidelijkheid over de data, speeltijden en tegenstanders. Meer info is te zien op Ajax.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.