Politiechef Paauw wordt bondsvoorzitter bij KNVB

door Jari Perridon 32

Bron KNVB

Politiechef Paauw wordt bondsvoorzitter bij KNVB

door Jari Perridon 32

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Frank Paauw is door het bondsbestuur van de KNVB opgedragen als de nieuwe bondsvoorzitter van de voetbalbond. Paauw is bekend als politiechef in Amsterdam. Hij is de beoogde opvolger van Just Spee. Vanwege gezondheidsproblemen zal Spee zijn werkzaamheden bij de KNVB neerleggen. Op 28 maart zal Paauw, tijdens de bondsvergadering, benoemd worden tot nieuwe bondsvoorzitter.

De kandidatuur van Paauw is aangedragen door een selectiecommissie die speciaal in het leven is geroepen. Deze selectiecommissie bestaat uit een brede afvaardiging van het Nederlands voetbal. De commissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie, raad van de commissarissen betaald voetbal KNVB, ledenraad amateurvoetbal KNVB en raad van toezicht amateurvoetbal KNVB. De selectiecommissie noemt Paauw 'gepokt en gemazeld als leider in een buitengewoon complex, maatschappelijk uiterst relevant krachtenveld.'

Lijnen naar het voetbal

Daarnaast wordt de politiechef geroemd om zijn maatschappelijke betrokkenheid. 'Veel van de thema’s die bij de KNVB aan de orde komen, liggen hem aan het hart. Op die thema’s heeft hij ook in zijn functies geacteerd en grote verantwoordelijkheid gedragen. Zowel in zijn rol als politiechef als ook in zijn privéleven lopen er lijnen naar het voetbal. Als politiechef was Paauw eindverantwoordelijk in zowel Rotterdam als Amsterdam, waar het voetbal in al zijn facetten aan de orde kwam.'

Paauw was bij de politie ook overkoepelend portefeuillehouder voetbal/evenementen. Daarnaast heeft hij bij de UEFA ook een internationaal netwerk opgebouwd vanuit zijn werk bij de politie. Zijn beoogde startdatum is 1 juni 2024. Tot die tijd zullen Marianne van Leeuwen en Jan Dirk van der Zee de voorzitterstaken op zich nemen. Aftredend voorzitter Spee zal zijn termijn bij de Executive Committee van de UEFA uitzitten, tot en met april 2025.

Registreer je bij bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.