Godts keert tegen ADO Den Haag terug in wedstrijdselectie Jong Ajax

door BadembaBarrie 141

Bron Ajax Showtime

Godts keert tegen ADO Den Haag terug in wedstrijdselectie Jong Ajax

door BadembaBarrie 141

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Mika Godts kan vrijdag voor het eerst in 2024 speelminuten gaan maken. De linksbuiten is voldoende hersteld van zijn hamstringblessure en zit bij de wedstrijdselectie voor het duel met ADO Den Haag. Het is nog onduidelijk of hij in de basis start, maar het ligt in de lijn der verwachting dat Godts in de tweede helft in zal vallen.

Met zijn rentree bij de wedstrijdselectie van de beloften komt er voor Godts een einde aan een blessure die hem bijna drie maanden aan de kant hield. Eerder in februari meldde Ajax Showtime al dat de jonge Belg de groepstraining voor het grootste deel weer had hervat. Op dat moment liet Godts de partijvormen op de training nog aan zich voorbijgaan. Nu hij die ook meermaals goed doorstaan heeft, is hij toe aan de laatste stap: wedstrijden spelen.

Godts raakte begin december in het uitduel met FC Den Bosch geblesseerd aan zijn hamstring. Daarna volgde een revalidatieperiode van een kleine drie maanden. Het eerste deel daarvan bracht Godts in eigen land door, bij fysiotherapeut Bert Driesen. Daarna keerde hij terug in Amsterdam om langzaam maar zeker weer op te trainen naar het moment waarop hij weer wedstrijden kon gaan spelen. Dat moment is nu dus aangebroken.

Goed voor Jong en Ajax 1

De terugkeer van Godts volgt kort op die van Amourricho van Axel Dongen, die in het thuisduel met SC Telstar zijn eerste minuten van 2024 bijschreef. Voor zowel Jong Ajax als Ajax 1 is de terugkeer van Van Axel Dongen en Godts goed nieuws. De beloften hebben dringend behoefte aan wat extra creativiteit, terwijl het eerste elftal momenteel dun in de aanvallers zit. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de buitenspelers op relatief korte termijn ook hun opwachting maken in Ajax 1.

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)
Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail W.Kroon@Ajaxshowtime.com)

Registreer je bij bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.