Oranje in pot 1 voor EK-kwalificatie: Frankrijk of Engeland mogelijke tegenstander

door Cristian de Jong 17

Bron AS

Oranje in pot 1 voor EK-kwalificatie: Frankrijk of Engeland mogelijke tegenstander

door Cristian de Jong 17

Bron AS

Laatst geüpdatet

Oranje is voor de EK-kwalificatie ingedeeld in pot 1. Nu de Nations League-groepsfase erop zit kan er uitgekeken worden naar de loting voor het aankomende EK op 9 oktober 2022 in Frankfurt. Nederland heeft zich geplaatst als groepshoofd, echter kan Oranje alsnog enkele zware tegenstanders tegemoetkomen.

Zo kan Nederland grote namen zoals Frankrijk en Engeland loten. Beide landen zitten namelijk in pot 2. In pot 3 zijn Zweden en Oekraïne op papier de zwaarste tegenstanders. In pot 4 zit Turkije, dat nog op 24 maart 2021 met 4-2 te sterk was voor Oranje.

Omdat Oranje zich geplaatst heeft voor de Final Four van de Nations League, heeft het recht op een poule van vijf landen. Ook Kroatië, Spanje en Italië hebben zich geplaatst voor de Final Four en hebben recht op een poule van vijf.

Zowel Van Gaal als Koeman niet aanwezig bij EK-kwalificatie loting

Zowel Louis van Gaal als Ronald Koeman zijn op 9 oktober niet aanwezig bij de loting van de EK-kwalificatie. Van Gaal zal na het WK stoppen als bondscoach en krijgt dus niks te maken met het aankomende EK. Koeman volgt Van Gaal pas op 1 januari 2023 officieel op. De KNVB wil liever niet met een coach naar de loting afreizen die nog niet officieel in dienst is. Wel zullen er mensen van de KNVB aanwezig zijn die normaal ook altijd aanwezig zijn bij dit soort gelegenheden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.