'Net als toen vechten Grieken tegen grotere tegenstanders'

door NickOoms 3

'Net als toen vechten Grieken tegen grotere tegenstanders'

door NickOoms 3

Laatst geüpdatet

John van 't Schip is na afloop van het duel met Spanje (1-1 gelijkspel) dolblij met de stunt van het Grieks nationaal elftal, zo vertelt de bondscoach van Griekenland tegenover Ziggo Sport. De voormalig Ajacied vergelijkt de stunt tegen Spanje met een strijd die de Grieken tweehonderd jaar geleden met grotere tegenstanders aangingen.

'God houdt van Griekenland', kopt Ta Nea na het gelijkspel tegen het Spaans nationaal elftal. 'Het leek wel een droom. Spanje had tachtig procent balbezit, maar toch is onze nationale ploeg het avontuur richting Qatar zeer positief begonnen. De Griekse verdediging stond als een huis.'

Van 't Schip is zeer content met het gelijkspel tegen Spanje. De bondscoach waardeert de strijdlust van het Griekse elftal. 'Na de strafschop bleven we vechten. Het is een geweldig punt, dus ik ben blij voor het team en de mensen in Griekenland, zeker op deze speciale dag', vertelt Van 't Schip tegenover Ziggo Sport. De bondscoach refereert aan de Griekse onafhankelijkheidsdag, donderdag precies tweehonderd jaar geleden.

'Het belangrijkste element was, net als tweehonderd jaar geleden, dat Grieken vechten tegen grotere tegenstanders', vervolgt Van 't Schip. 'We lieten zien dat we een team zijn. We bleven vechten tot het einde. Natuurlijk domineerde Spanje en had het veel balbezit, maar ze creëerden niet heel veel grote kansen.'

?s=20

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.