Koeman eist toewijding: 'Oranje geen tussendoortje'

door Bart Veenstra 7

Koeman eist toewijding: 'Oranje geen tussendoortje'

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman wil in zijn toekomstige selectie alleen spelers die topfit en honderd procent gemotiveerd zijn. De oefenmeester is van mening dat meedoen bij Oranje niet gezien mag worden als onderdeel van een revalidatie of om even te vluchten van een club.

'Om te spelen moet je sowieso topfit zijn', citeert het Algemeen Dagblad de nieuwe bondscoach. 'Ik kan me nog voorstellen dat je een speler oproept die niet fit is voor de eerste interland in een week, omdat-ie de tweede interland wel haalt. En twee weken niet spelen bij een club, dat kan om toch te worden opgeroepen. Maar maanden niet of weinig spelen is een ander verhaal', aldus Koeman, die ook volledige toewijding eist van zijn spelers. 'Af en toe kreeg ik het gevoel bij spelers van het Nederlands elftal: het is heerlijk rustig en we kunnen even uitblazen. Men moet trots zijn als men geselecteerd wordt en het mag niet gezien worden als een tussendoortje', citeert de NOS de trainer.

Dat Nederland op het moment niet beschikt over de allerbeste spelers, wil volgens Koeman niet zeggen dat je geen goed team kunt formeren. 'Het is niet zo slecht als wij denken. Ik heb de ervaring vanuit het buitenland. Ik vind wel dat we dingen anders moeten gaan doen. Alles bij elkaar zie ik daar een enorme uitdaging in. Nederland hoort op een eindtoernooi te zijn.'

Koeman zou het mooi vinden als hij een combinatie kan maken van spelers uit de Eredivisie en uit de buitenlandse competities. Vaste regel blijft wel: het beste elftal speelt. 'Kun je dat bewerkstelligen met jeugd, dan is dat prima. Ik vind dat er echt wel talent is en jonge spelers krijgen in Nederland snel de kans in de eredivisie. Maar het gaat om de balans. Dat het wedstrijdprogramma meteen zwaar is in 2018 is duidelijk. Maar ik lig daar niet van wakker.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.