Jonk haalt oude bekende Mirani naar FC Volendam

door BartVeenstra 8

Bron Voetbal International

Jonk haalt oude bekende Mirani naar FC Volendam

door BartVeenstra 8

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

FC Volendam heeft dinsdag oud-Ajacied Damon Mirani aangetrokken. De verdediger, die eerder ook al voor FC Volendam speelde, komt over van Almere City FC en tekent een contract tot medio 2023, met een optie voor nog een seizoen. Dit valt te lezen op de website van FC Volendam.

Bij FC Volendam komt Mirani opnieuw te werken met hoofdtrainer Wim Jonk. Eerder, toen Jonk bij Ajax actief was als hoofd jeugdopleiding, overhandigde Jonk aan Mirani nog de prijs voor Talent van de Toekomst. Mirani kwam bij Ajax uiteindelijk niet verder dan het belofteteam. De afgelopen vijf seizoenen speelde hij voor Almere City FC.

Bij FC Volendam spelen (en speelden) inmiddels behoorlijk wat spelers met een verleden bij Ajax. In het afgelopen seizoen had Jonk de beschikking over spelers als Franco Antonucci, Martijn Kaars, Zakaria El Azzouzi, Samir Ben Sallam en Ibrahim El Kadiri.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij dat Mirani terugkeert op het oude nest. 'Wij kennen Damon natuurlijk al langer vanuit onze Ajax tijd. Zijn roots liggen hier en hij loopt ook al mee in onze jeugdopleiding om te verkennen of een mogelijke trainerscarrière bij hem zou passen. Damon heeft zich de laatste jaren uitstekend ontwikkeld, dus voor ons was het logisch om direct na de playoffs al met hem in gesprek te gaan. Het is mooi dat het nu gelukt is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties