Jans over transferbedragen Ajax: 'Belachelijke bedragen, maar ligt aan de markt'

door NielsOpdam 101

Bron Voetbalzone

Jans over transferbedragen Ajax: 'Belachelijke bedragen, maar ligt aan de markt'

door NielsOpdam 101

Bron Voetbalzone

Laatst geüpdatet

Ron Jans vindt de transferbedragen die Ajax momenteel neerlegt 'belachelijke bedragen'. Dat vertelt de trainer van FC Twente in gesprek met Voetbalzone. De Amsterdammers gaven tijdens deze transferperiode een recordbedrag uit aan inkomende transfers.

'In elk land heb je topclubs en die bedragen hebben wij niet, maar die heeft bijna geen enkele club in Nederland. Ik denk zelfs PSV niet', begint Jans zijn verhaal over de transferuitgaven van Ajax. 'Ik vind het belachelijke bedragen, maar dat ligt dan aan de markt. Voor mij rijst het de pan uit.'

De FC Twente-trainer weet echter ook dat er weinig te doen is aan de hoge transferbedragen in het voetbal. 'Ik zit er middenin en ik kan het niet veranderen. Als je een speler of trainer bent en je krijgt een heel hoog salaris, dan zeg je gewoon: Nou, dat is mooi.'

Ajax gaf recordbedrag uit, maar boekt toch winst

Ajax gaf deze transferperiode een recordbedrag uit aan inkomende transfers. Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Francisco Conceição en Brian Brobbey werden binnengehaald voor een minimumbedrag van 85,6 miljoen. Inclusief bonussen kunnen deze uitgaven nog oplopen tot 92,1 miljoen euro.

De Amsterdammers gaven dus een recordbedrag uit, maar Ajax heeft ook de meeste inkomsten van alle clubs uit de Eredivisie. De club ontvangt minimaal 112,32 miljoen euro door uitgaande transfers. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 131,32 miljoen euro. Afgaande op de vaste transfersommen heeft Ajax tot nu toe een financiële winst geboekt van 26,72 miljoen euro.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt nu in de Ajaxshop!

Ajax is bij de bookmakers nog altijd de grote favoriet om ook komend seizoen kampioen van de Eredivisie te worden!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.