Historie: Oranje Vrouwen bereiken de finale

door Bart Veenstra 13

Historie: Oranje Vrouwen bereiken de finale

door Bart Veenstra 13

Laatst geüpdatet

De Oranje Vrouwen hebben donderdagavond voor opnieuw een geweldige prestatie gezorgd door in de halve finale van het EK Engeland met 3-0 te verslaan. De dames spelen daardoor zondag de finale tegen Denemarken. Het is voor het eerst dat de Oranje Vrouwen een EK-finale gaan spelen.

In de eerste helft was het middenvelder Jackie Groenen die vanaf de rechterkant met een puike voorzet Vivianne Miedema wist te bereiken, waarna de Arsenal-speelster met het hoofd voor de 1-0 zorgde.

Na ongeveer een uur spelen was het opnieuw raak voor de Oranje Vrouwen. Daniëlle van de Donk reageerde attent na een terugkopbal van een Engelse en wist zodoende voor de 2-0 te zorgen. Na dit doelpunt leek de klus geklaard en in de laatste minuut wist Lieke Martens er ook nog eens 3-0 van te maken. Namens Ajax stonden Desiree van Lunteren en Stefanie van der Gragt in de basis, terwijl Kelly Zeeman inviel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.