Haller kan zondag rentree maken: 'We zijn trots op hem'

door Wessel Kroon 9

Bron Borussia Dortmund

Haller kan zondag rentree maken: 'We zijn trots op hem'

door Wessel Kroon 9

Bron Borussia Dortmund

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller kan zondag eindelijk zijn officiële debuut maken voor Borussia Dortmund in de wedstrijd tegen FC Augsburg. De oud-Ajacied is hersteld van teelbalkanker en is klaar om zijn eerste officiële minuten in het shirt van Borussia Dortmund te spelen. Dat zei trainer Edin Terzic vrijdag tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zondag.

'We zullen zien of hij zondag direct start of invalt', opent Terzic. 'We zijn blij dat hij eindelijk weer deel uitmaakt van de groep. Hij heeft zich laten zien en hard gewerkt. We zijn trots op hem en op hoe hij zich hierdoorheen gevochten heeft. We zijn blij dat hij eindelijk weer beschikbaar is.'

Haller verruilde het shirt van Ajax afgelopen zomer voor het shirt van Borussia Dortmund. De spits speelde echter nog geen minuut voor Die Borussen. Tijdens de voorbereiding op het seizoen werd bij Haller een kwaadaardige tumor in zijn teelbal ontdekt. De eerste seizoenshelft stond voor de Ivoriaan dus vooral in het teken van herstel.

Teelbalkanker en rentree

De 28-jarige Haller onderging tijdens de afgelopen maanden twee operaties en vier chemokuren vanwege zijn ziekte. Twee weken geleden sloot hij pas weer aan bij de groepstraining van Borussia Dortmund. Op 10 januari maakte hij in een oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf eindelijk zijn rentree in het voetbal. Drie dagen later maakte hij in een oefenwedstrijd tegen FC Basel in Marbella binnen acht minuten een hattrick.

Toen was Haller al positief gestemd over een mogelijke terugkeer in de Duitse competitie op 22 januari. 'Ik ken geen grenzen. Ik zal mijn best doen er op 22 januari bij te zijn. Uiteindelijk beslissen de trainer en de medische staf. Als iedereen van mening is dat het een goed idee is dat ik speel, dan speel ik', aldus de spits.

Denk jij dat Ajax weet te winnen op bezoek bij Feyenoord? Zet nu in en krijg 2,60 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.