Haller hervat groepstraining bij Borussia Dortmund

door Thijs Zwagerman 21

Haller hervat groepstraining bij Borussia Dortmund

door Thijs Zwagerman 21

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller heeft maandag de groepstraining bij Borussia Dortmund hervat. De voormalig spits van Ajax stond maanden aan de kant nadat er afgelopen zomer teelbalkanker bij hem werd ontdekt, maar inmiddels is Haller dus dichtbij zijn rentree.

Afgelopen november onderging Haller zijn tweede operatie en sindsdien werkt hij langzaam maar zeker toe naar zijn terugkeer op het voetbalveld. Maandag deed Haller een gedeelte van de groepstraining bij Borussia Dortmund mee en trainde hij verder op het veld voor zichzelf. Volgens onder meer De Telegraaf is het de bedoeling dat Haller eind deze week met Borussia Dortmund op trainingskamp naar Marbella gaat.

Dat is mooi nieuws voor de oud-Ajacied, die de afgelopen maanden door een nachtmerrie ging. Kort nadat Haller Ajax verruilde voor Borussia Dortmund werd er teelbalkanker bij hem geconstateerd. Om dit te verhelpen werd Haller twee keer geopereerd en onderging hij chemotherapie. Inmiddels is hij dus weer aan de betere hand en hoopt de spits na de winterstop zijn debuut voor Borussia Dortmund te maken.

Imponerende Champions League-campagne

Borussia Dortmund betaalde afgelopen zomer zo’n dertig miljoen euro aan Ajax voor Haller. De Frans-Ivoriaanse spits werd in Duitsland de opvolger van Erling Haaland, die door Borussia Dortmund werd verkocht aan Manchester City. Haller maakte voor Ajax maar liefst 47 doelpunten in 66 wedstrijden en de aanvalsleider maakte vorig seizoen vooral indruk met zijn elf doelpunten in slechts acht Champions League-wedstrijden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.