Haller kan zich weer voetballer noemen: oud-Ajacied maakt minuten voor Borussia Dortmund

door Jesse ter Haar 20

Bron Twitter

Haller kan zich weer voetballer noemen: oud-Ajacied maakt minuten voor Borussia Dortmund

door Jesse ter Haar 20

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller heeft dinsdag na een halfjaar van afwezigheid weer speelminuten gemaakt voor Borussia Dortmund. Bij de oud-Ajacied werd kort na zijn transfer van Ajax naar Borussia Dortmund teelbalkanker geconstateerd en daarvoor werd hij uiteindelijk succesvol behandeld. Dinsdag viel hij in tijdens een oefenduel met Fortuna Düsseldorf.

Pas drie dagen geleden bracht zijn Duitse werkgever voor het eerst weer trainingsbeelden van Haller naar buiten. Met ingang van het nieuwe jaar is hij aan zijn conditie gaan werken en dus ging hij weer aan de slag bij Borussia Dortmund. Drie dagen later volgden dus zelfs al speelminuten in een oefenwedstrijd, zo is te zien op beelden die zijn club via Twitter naar buiten brengt.

De terugkeer van Haller brengt in Dortmund veel blijdschap naar boven. Routinier Marco Reus liet zich eerder al uit over de comeback van de oud-Ajacied. 'Ik krijg kippenvel dat hij weer op het veld staat, we waren gewoon zo blij dat hij terug is. We nemen allemaal onze hoed af voor het gevecht dat hij voerde en hoe hij nu terugkomt met mentale kracht', vertelde de international van Duitsland.

Ajax steunt Haller

Sinds dinsdag 10 januari 2023 mag Haller zich dus weer écht voetballer noemen. Op trainingskamp betreedt hij in het uitshirt van de club het veld tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. De media-afdeling van Ajax viel het al snel op, deelde de video van de Duitse collega's en schreef erbij: 'Zo blij voor je!'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.