Dortmund-spelers dolblij met terugkeer Haller: 'Hij ziet er heel scherp uit'

door Cristian de Jong 13

Bron Kicker

Dortmund-spelers dolblij met terugkeer Haller: 'Hij ziet er heel scherp uit'

door Cristian de Jong 13

Bron Kicker

Laatst geüpdatet

Zowel Marco Reus als Gregor Kobel zijn enorm blij dat oud-Ajacied Sébastien Haller weer met hun op het trainingsveld staat, zo vertellen de spelers in een interview met Kicker. Afgelopen zomer werd er bij de Ivoriaan een tumor in zijn testikels ontdekt, maar vandaag de dag heeft Haller de training op het voetbalveld hervat.

Reus vertelt vol blijdschap over het feit dat Haller weer volop in training is. 'Ik krijg kippenvel dat hij weer op het veld staat, we waren gewoon zo blij dat hij terug is', vertelt de Duits international. 'We nemen allemaal onze hoed af voor het gevecht dat hij voerde en hoe hij nu terugkomt met mentale kracht.'

Haller is echter nog niet waar hij wil zijn. De oud-Ajacied heeft nog een weg te gaan, weet ook Reus. 'Hij sleept zich er doorheen, maar we zouden er allemaal goed aan doen kalm te blijven en hem tijd te geven. Het zal nog even duren voordat hij zijn ritme heeft gevonden.'

Naast Reus is ook keeper Kobel door het dolle heen met de terugkeer van Haller. 'Sébastien maakt een hele goede indruk. Hij ziet er heel scherp uit.' De doelman ziet dat de spits nog altijd op niveau is, ondanks zijn lange revalidatie. 'Dat zegt iets over zijn kwaliteiten en zijn wil', aldus de Zwitser.

Haller bij Ajax

Haller speelde voor Ajax in totaal 65 wedstrijden. De oud-spits van FC Utrecht scoorde hierin liefst 47 keer. In juli 2022 tekende Haller een contract bij Borussia Dortmund tot de zomer van 2026. De spits moet zijn debuut nog altijd maken voor de Duitsers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.