Gio: 'We hadden moeite met Ajax'

door Koen Weijland 12

Giovanni van Bronckhorst is een tevreden man na de overwinning van zijn ploeg op Ajax. De trainer van Feyenoord zag de bezoekers uitstekend beginnen, maar naarmate de wedstrijd vorderde merkte hij dat zijn team de overhand kreeg.

'Dit is fantastisch. Ik kwam al de dug-out uit. Dit was het perfecte moment om toe te slaan. Je ziet wat zo'n doelpunt bij iedereen losmaakt. Een mooi moment voor ons allen', zo reageert Van Bronckhorst tegenover RTV Rijnmond, waarmee hij uiteraard verwijst naar de late 1-0. 'We hadden in de eerste helft moeite met Ajax. Zij waren veel vaster aan de bal dan dat wij waren. Wij hadden ook niet de durf om te voetballen. In de tweede helft was dat beter, gingen we meer de strijd aan. Je voelde aan alles dat wij in de wedstrijd kwamen. In de tweede helft konden we de bal langer in bezit houden. Ajax moest daardoor langer achter de bal aanlopen. In de laatste fase zag je aan hen dat het fysiek minder werd.'

'De emotie komt los, omdat ik zelf ook wil winnen van Ajax. Dat gevoel heerste bij ons allemaal. We moesten op het middenveld de strijd met ze aangaan, daarom koos ik voor Tony (Vilhena, red.). Hij was soms wat overijverig, dat zit ook in zijn spel. Maar ik vind dat we de emotie goed onder controle hebben weten te houden', zo laat de coach weten, die daarmee impliciet lijkt te zeggen dat hij zijn ploeg niet te hard vond spelen.