'Denswil maakt op definitieve basis overstap van Bologna naar Trabzonspor'

door Jesse ter Haar 15

Bron De Telegraaf

'Denswil maakt op definitieve basis overstap van Bologna naar Trabzonspor'

door Jesse ter Haar 15

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Stefano Denswil maakt op definitieve basis de overstap van Bologna naar Trabzonspor, zo schrijft onder meer De Telegraaf. De oud-Ajacied was vorige seizoen al op huurbasis actief bij de kampioen van Turkije en dat dienstverband wordt dus verlengd.

Serie A-club Bologna laat Denswil transfervrij de overstap naar Trabzonspor maken. Zijn contract in Italië loopt na de maand juni immers af. De transfer van de centrale verdediger is nog niet definitief, maar de gesprekken zouden zijn geopend. Denswil heeft in een eerder stadium al laten weten dat een langer verblijf in Turkije tot de mogelijkheden behoort.

In Trabzon is Denswil tijdens het afgelopen seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde voor de club. Hij kwam tot 28 wedstrijden in de Süperlig. Tienmaal was hij afwezig, maar dat had voornamelijk te maken met spierblessures. Ook miste hij een duel door een coronabesmetting. De laatste drie duels van het seizoen 2021/2022 moest hij aan zich voorbij laten gaan.

Denswil was onderdeel van een historisch team van Trabzonspor, want een landskampioenschap is allesbehalve normaal voor de club. Het was voor het eerst sinds 1984 dat Trabzon een landskampioenschap aan de prijzenkast kon toevoegen. Door de prestatie stromen Denswil en de zijnen volgend seizoen in tijdens de voorrondes van de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.