De Boer lijdt eerste nederlaag sinds een maand

door Bart Veenstra 2

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer weet weer wat verliezen is. De trainer van Atlanta United ging in de nacht van woensdag op donderdag voor het eerst sinds een maand weer eens onderuit. De competitiewedstrijd tegen Toronto FC ging in de blessuretijd verloren.

Al na een minuut spelen wist Tsubasa Endoh Toronto FC op voorsprong te zetten. De ploeg van De Boer toonde vervolgens veerkracht en via doelpunten van Gonzalo Martinez en Julian Gressel kwam het al snel op een 1-2 voorsprong. Nog binnen het eerste halfuur kwam Toronto FC via Alejandro Pozuelo op 2-2.

Bij die 2-2 bleef het lang. De ploegen gingen met een 2-2 stand de blessuretijd van de wedstrijd in en in die periode gebeurde er genoeg, zo schrijft Voetbal International. Toronto FC kreeg in de extra tijd een strafschop, die benut werd door Pozuelo. Ook Atlanta United kreeg een penalty, maar de kans op de 3-3 werd gemist door Josef Martinez.

De Boer had sinds 25 mei niet verloren. Destijds ging hij met 2-1 onderuit bij Real Salt Lakte. Daarna werd er gewonnen van Minnesota United en Chicago Fire in de competitie, terwijl in het bekertoernooi de kwartfinale werd bereikt.