Conceição draagt winnende goal op aan familie: 'Zij hebben het niet altijd makkelijk'

door Bart Veenstra 13

Bron O Jogo

Conceição draagt winnende goal op aan familie: 'Zij hebben het niet altijd makkelijk'

door Bart Veenstra 13

Bron O Jogo

Laatst geüpdatet

Francisco Conceição is voor even de grote held van Portugal. De voormalig rechtsbuiten van Ajax bracht zijn land dinsdag de belangrijke EK-zege op Tsjechië door in blessuretijd de winnende goal te maken. Zijn doelpunt draagt hij op aan zijn familie, zo liet hij na afloop van de wedstrijd weten.

Conceição kwam tegen Tsjechië pas in de negentigste minuut het veld in als invaller voor Vitinha. Vlak erna scoorde hij de winnende goal. 'Ik probeer het team op elke mogelijke manier te helpen en ik ben heel gelukkig dat ik dat nu op deze wijze hebben kunnen doen', vertelt de Portugese dribbelaar tegenover O Jogo.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Dit voelt echt fantastisch. Ik ben heel vereerd om mijn land te mogen vertegenwoordigen en dan zit ook nog mijn hele familie op de tribune. Ik wilde mijn land vreugde brengen, maar ook zeker mijn familie. Ik wil dit doelpunt aan hen opdragen. Zij hebben het niet altijd makkelijk', vertelt de oud-Ajacied, die bij FC Porto werd herenigd met zijn vader Sérgio. Zijn vader kreeg echter onlangs te horen dat hij moet vertrekken bij de Portugese topclub.

Met zijn doelpunt trad Conceição in de voetsporen van zijn vader, die eerder drie keer kon scoren op een EK. 'Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen. Alle jongens kwamen naar me toe om mij te feliciteren. Dat zegt veel over de mentaliteit. Het draait bij ons niet alleen om de eerste elf. We weten dat elke speler het verschil kan maken. Je moet wel rustig blijven en de kans grijpen wanneer je die krijgt.'

Martinéz blij met optreden van Conceição

Bondscoach Roberto Martínez was zeer tevreden over Conceição, zo liet hij na afloop weten. Hij neemt het op voor de vaak bekritiseerde buitenspeler. 'Het is makkelijk om een mening over hem te hebben, omdat hij een bekende vader heeft, maar Francisco heeft zijn selectie voor dit EK echt verdiend. Hij is een heel volwassen speler en zorgt altijd voor dreiging. Dat hebben we nu weer gezien.'

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.