Buitenland: Klaassen wederom buiten selectie

door SJvanveen 73

Niet alleen in de Eredivisie zijn er Ajax-invloeden te vinden. Na een periode bij Ajax kiezen velen ervoor om een uitdaging aan te gaan in het buitenland, de een met meer succes dan de ander. Ook dit weekend komen er weer genoeg oud-Ajacieden in actie. Ajax Showtime houdt het bij en maakt een overzicht.

Zondag:
In Engeland ging het Everton van Davy Klaassen op bezoek bij Leicester City. De oud-Ajacied zat niet bij de selectie voor het met 2-0 verloren duel. In Frankrijk namen Kenny Tete en Bertrand Traoré het in eigen huis op tegen hekkensluiter Metz. Beide heren begonnen in de basis bij Lyon, de oud-Ajacieden zagen hun ploeg met 2-0 winnen waarin Tete mocht nog een assist achter zijn naam mocht schrijven.

Over de grens in België speelde Club Brugge met Stefano Denswil de topper tegen Sint-Truiden, dat vierde staat. De oud-verdediger van Ajax begon in de basis en was tevens trefzeker. Denswil scoorde de 2-1 in het met 4-1 gewonnen duel. In Denemarken ging Nicolai Boilesen op bezoek bij AC Horsens. De Deen begon in de basis, maar moest na 34 minuten het veld alweer verlaten. FC Kopenhagen speelde vervolgens met 1-1 gelijk tegen Horsens. Miralem Sulejmani kreeg als koploper met Young Boys het FC Sion van Gabri op bezoek. Sulejmani scoorde tweemaal in het met 5-1 gewonnen duel.

Zaterdag:
In de Engelse Premier League heeft Tottenham Hotspur een pijnlijke nederlaag geleden bij Manchester United. De Londenaren, met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen in de basis, gingen met 1-0 onderuit. Namens Manchester United, waar Daley Blind de hele wedstrijd op de bank zat, scoorde Anthony Martial vlak voor tijd de winnende treffer. Bij het doelpunt zagen zowel Alderweireld als Vertonghen er niet lekker uit. Oud-Ajacied Davinson Sánchez zat overigens op de bank.

In Noord-Londen ging Swansea City met 2-1 onderuit bij Arsenal. Mike van der Hoorn werd vlak voor tijd gewisseld. Crystal Palace speelde in de allerlaatste minuut van de blessuretijd gelijk tegen West Ham United. Timothy Fosu-Mensah kwam er al in de elfde minuut in, Jairo Riedewald bleef de hele wedstrijd op de bank. In de Championship ging Reading pijnlijk met 0-2 onderuit tegen Middlesbrough. Jaap Stam liet aanvaller Pelle Clement de hele wedstrijd op de bank zitten.

In de Duitse Bundesliga ging het Borussia Dortmund van Peter Bosz met 4-2 onderuit bij Hannover 96. De ploeg van Bosz kwam na ruim een uur spelen met tien man te staan. Bij VFL Wolfsburg zat Riechedly Bazoer negentig minuten op de bank. Zijn ploeg kwam uiteindelijk in de laatste minuten nog op een gelijke stand, 1-1.

Verder ging Richaïro Zivkovic met KV Oostende op bezoek bij Lokeren en dat deed zijn ploeg met verve. Oostende won gemakkelijk met 0-3 en Zivkovic mocht twintig minuten voor tijd invallen. Heiko Westermann trad in de basis met Austria Wien aan bij LASK. Zijn ploeg wist niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel en de verdediger zelf werd in de 58ste minuut gewisseld.

Ryan Babel speelde zaterdagavond met Besiktas een uitwedstrijd bij Alanyaspor. De Turkse club won met 1-2 en de oud-Ajacied stond negentig minuten binnen de lijnen. Het toetje van de zaterdagavond was voor FC Barcelona. Luis Suárez en Jasper Cillessen gingen met de Catalaanse club richting Baskenland voor het uitduel met Athletic Bilbao waar het uitduel met Athletic Bilbao wachtte en dat liep goed af. Barcelona won met 0-2. Suárez speelde de gehele wedstrijd zonder te scoren, Cillessen keek vanaf de bank toe.

Vrijdag
In Duitsland nam het FSV Mainz 05 van Viktor Fischer het op tegen Eintracht Frankfurt, waar met Jonathan de Guzman, Jetro Willems en Sebastien Haller ook enkele ex-spelers uit de Eredivisie meededen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Fischer begon als wissel aan de wedstrijd en mocht acht minuten voor tijd invallen.

Elders, in Frankrijk, wachtte het OGC Nice van Wesley Sneijder vrijdagavond een erg pittige wedstrijd tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. De oud-Ajacied begon in de basis bij Nice, maar wist een simpele 3-0 zege voor de club uit Parijs niet te voorkomen. Sneijder bleef wel de volle negentig minuten binnen de lijnen.

In Engeland werd er in de Championship vrijdagavond ook gevoetbald. Het was de ploeg van voormalig Ajacied Vurnon Anita, Leeds United, dat het in eigen huis opnam tegen Sheffield United. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Leeds op een keurige vierde plek, maar die goede prestatie wist de ploeg op het veld geen vervolg te geven. Sheffield wist met 1-2 te winnen in Leeds.

Heb je de autobiografie van Stefan Petterson al besteld? Komt 2 november uit!