Afrika Cup wegens weersomstandigheden verplaatst van juni 2023 naar januari 2024

door Jesse ter Haar 56

Bron Voetbal International

Afrika Cup wegens weersomstandigheden verplaatst van juni 2023 naar januari 2024

door Jesse ter Haar 56

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

De Afrika Cup is verplaatst van juni 2023 naar januari 2024, zo schrijft onder meer Voetbal International op basis van informatie van de Afrikaanse voetbalbond (CAF). Het besluit vindt plaats vanwege de verwachte weersomstandigheden in Ivoorkust, het land waar het toernooi plaats heeft.

In de maanden juni en juli, middenin de zomer dus, kent het regenseizoen in Ivoorkust een piek. Om het voetbal op een goede manier te laten verlopen, verschuift het daarom naar januari 2024. De CAF koos er - in het belang van het mondiale voetbal - in een eerder stadium voor het toernooi juist alleen nog maar in de zomer af te werken. Tijdens de komende editie blijkt dat echter opnieuw niet mogelijk.

'We kunnen het risico niet nemen', zo gaf Patrice Motsepe - voorzitter van de CAF - aan tijdens een vergadering in Rabat. 'De winter is niet ideaal vanwege de verplichtingen van Europese clubs, maar het is de enige mogelijkheid die we hebben. We willen geen competitie houden in dergelijke weersomstandigheden.'

In 2019 werd het toernooi wél in de zomer gehouden. Gastland Egypte wist de Afrika Cup toen succesvol in de zomermaanden te organiseren. In 2021 was dat opnieuw het idee, maar de omstandigheden in Kameroen lieten dat niet toe. Toen werd het toernooi naar voren gehaald, van de zomer naar de winter van dat jaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties