Wijffels: 'Die combi maakt hem een onderscheidende coach'

door Melle Goekoop 9

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels: 'Die combi maakt hem een onderscheidende coach'

door Melle Goekoop 9

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels vindt Erik ten Hag een toptrainer voor Ajax. Hij kijkt uit naar de officieuze kampioenswedstrijd tegen AZ van aanstaande zondag, en dan met name naar de opstelling van Ten Hag. In zijn column in het Algemeen Dagblad legt hij aan de hand van meerdere punten uit waarom hij Ten Hag een toptrainer vindt.

Ten Hag weet precies hoe hij zijn elftal het beste op kan stellen, begint Wijffels. Daarvoor haalt hij het laatste competitieduel met AZ aan. Voor deze wedstrijd was linksachter Nicolás Tagliafico uitgeschakeld door een hoofdblessure. Als oplossing schoof Ten Hag Daley Blind door naar die positie, en bestond het centrum uit Perr Schuurs en Lisandro Martínez. Een goede zet: Blind blonk uit en Martínez kon met zijn snelheid Myron Boadu goed afstoppen. Een 0-3 overwinning voor Ajax was het gevolg.

Het tweede punt van Wijffels is dat Ten Hag altijd van het individu binnen het collectief uitgaat. Dat wil zeggen: hij heeft een speelstijl voor ogen, maar kijkt per keer ook wat het beste is voor de poppetjes individueel. 'Die combi maakt hem een onderscheidende coach', meent Wijffels. 'En daardoor ontplooien talentvolle spelers zich zo vaak onder hem. Timber, Rensch en Gravenberch zijn er nu weer voorbeelden van bij Ajax. Maar ook bij FC Utrecht ging het zo.'

Tot slot vindt Wijffels dat Ten Hag nog lang door kan bij Ajax, alhoewel het een leuke uitdaging voor hem zou zijn om aan de slag te gaan in de buitenlandse top. 'Ten Hag - bij FC Utrecht al "mini-Pep" gedoopt - naar Bayern, ja, dat zou prikkelend zijn. Maar Julian Nagelsmann staat in München op 1 voor de opvolging van Hansi Flick.'

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.