Wijffels: 'Dat geeft alles aan over het belachelijke klimaat dat er momenteel rond die club is'

door Timo Suur 115

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels: 'Dat geeft alles aan over het belachelijke klimaat dat er momenteel rond die club is'

door Timo Suur 115

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels ziet dat mensen op dit moment niet willen instappen als algemeen directeur bij Ajax. Dat laat de journalist blijken in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, bedankte om de opvolger te worden van Edwin van der Sar en Wijffels heeft hier een duidelijke mening over.

‘Dat geeft alles aan over het belachelijke klimaat dat er momenteel rond die club is', zo begint de journalist van het Algemeen Dagblad. Hij trekt een duidelijke conclusie. 'Als jij niet tegen een bal hebt geschopt, ben je vogelvrij verklaard momenteel door een deel van de media. En je ziet dat dat meteen invloed heeft. Mensen gaan nu niet instappen, want dan weten ze: dan stop ik mijn hoofd in een strop en dan heb ik alleen maar gezeur en gezeik. Het is jammer dat het in zo’n klimaat geschapen is. Dat is natuurlijk niet goed.’

Jordi Cruijff wordt door veel mensen naar voren geschoven als de ideale opvolger van Van der Sar als algemeen directeur, maar Wijffels ziet dit niet zitten. 'Hij is tot nu toe altijd technisch directeur geweest en heeft altijd in Spanje gewoond. Hij heeft niets met in Nederland wonen. Hij heeft geen zin om met zes graden en regen elke dag naar de ArenA te moeten. Dat is zijn leven helemaal niet. Ik wil niet zeggen dat hij het nooit zou kunnen doen, maar dat is zijn ambitie nooit geweest tot nu toe.’

Geelen bedankt voor functie als algemeen directeur

Geelen liet donderdagmiddag weten dat hij Van der Sar niet zal opvolgen als algemeen directeur van Ajax. Hij werd door de RvC gezien als één van de voornaamste kandidaten, maar hij zag af van de kans om algemeen directeur te worden. 'Geelen gaf eerder al aan dat hij de basis van het Plan Cruijff steunt en dat betekent dat er een oud-voetballer in de top van de club moet zitten. Geelen stelt daarmee het belang van de club Ajax voorop', zo viel te lezen op deze site. Geelen gaf wel aan dat hij de nieuwe algemeen directeur van Ajax wil gaan helpen en wegwijs wil maken binnen de club.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.