Vink kritisch op beleid Ajax: 'Dan heb je een probleem'

door Wessel Kroon 101

Vink kritisch op beleid Ajax: 'Dan heb je een probleem'

door Wessel Kroon 101

Laatst geüpdatet

Marciano Vink is kritisch op het beleid bij Ajax. De analist heeft zijn twijfels bij het transferbeleid van de Amsterdammers en vraagt zich af of Ajax wel goed gehandeld heeft door Calvin Bassey voor 23 miljoen euro over te nemen van Rangers FC.

Ajax gaf afgelopen transferperiode een bedrag van maar liefst 105 miljoen euro uit, een record voor de club. Vink vraagt zich af of deze miljoenen wel goed zijn uitgegeven, aangezien de spelers die voor dit geld gehaald zijn volgens hem 'ondermaats presteren'. 'Als je een speler als Calvin Bassey haalt voor 23 miljoen euro, dan moet je ’m toch op zijn minst 23 keer bekeken hebben. Als je dan ziet, dat die jongen op die positie voetballend niet meekan, dan is er ergens toch wel iets fout gegaan. Vergis je niet hoe bepalend dat is. Als je Lisandro Martínez, die heel sterk in de opbouw is, kwijtraakt en je haalt er Bassey voor terug, dan heb je een probleem. Je hebt daar nu een speler staan, die niet je eerste aanspeelpunt kan zijn, omdat hij in paniek raakt of de oplossing niet ziet of de bal niet tussendoor kan spelen. Dan ga je schipperen en ga je Jurriën Timber erbij halen in plaats van hem wat dieper weg te zetten, maar dan kunnen ze allebei weer gemakkelijker worden vastgezet en moet Remko Pasveer lange ballen gaan spelen', aldus Vink in gesprek met De Telegraaf.

Schreuder zoekende

Vink komt tot de conclusie dat Alfred Schreuder halverwege het seizoen nog steeds zoekende is met zijn selectie. 'Je ziet een voortdurend geschuif en geschipper. Berghuis op acht, oh nee Berghuis op tien en dan Berghuis rechtsbuiten. Tadić linksbuiten, dan rechtsbuiten en toch maar weer linksbuiten. Het probleem is dat er te veel keuzes zijn. Als je chef-kok bent en je hebt vijfduizend kruiden als je een biefstuk moet maken, dan weet je van gekkigheid niet meer welke kruiden je moet gebruiken en verpest je je biefstuk met al die kruiden. Het gaat erom dat je de goede kruiden hebt en dan hoeven dat er niet zoveel te zijn.'

Denk jij dat Ajax weet te winnen van PSV? Zet nu in en krijg 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.