Schreuder: 'Op welke positie is Kudus in vorm? Juist, in de spits'

door Bart Veenstra 242

Bron AS

Schreuder: 'Op welke positie is Kudus in vorm? Juist, in de spits'

door Bart Veenstra 242

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft nog niets besloten over het meespelen van Mohammed Kudus en Brian Brobbey in de topper tegen PSV. Beide spelers hebben zich in de afgelopen weken laten zien en zodoende is er de roep om beide spelers te laten spelen.

Waar Brobbey een echte centrumspits is, kan Kudus op meerdere posities uit de voeten. De Ghanees liet zich al zien als spits, terwijl hij ook op de tien-positie zou kunnen spelen. Eerder gaf Schreuder aan dat hij Kudus ook als "tien" ziet, al blijft het de vraag of hij hem daar zondag gaat opstellen.

'Nee, we zijn er nog niet uit', stelt Schreuder vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. De trainer legt uit waarom hij Kudus tot op heden nog niet 'op tien' opstelde. 'Omdat ik andere keuzes maak. Bij Ajax hebben we veel goede middenvelders. Dat hebben we aan het begin van het seizoen gezegd. En Mo is er zeker één van, maar andere jongens geven ons ook veel.'

Kudus is in vorm als spits bij Ajax

Kort gezegd: Schreuder doet in zijn ogen wat het beste is voor het team. 'Het team gaat boven het individu', aldus de trainer, die daarna het volgende opmerkt richting een journalist: 'Jij zegt dat Kudus in vorm is. Op welke positie is hij dat? Juist, als spits. Ik doe wat het beste is voor Ajax.'

Het duel tussen Ajax en PSV begint zondagmiddag om 16.45 uur. Ajax heeft op dit moment een voorsprong van één punt op de Eindhovenaren. Bovendien heeft PSV een duel meer gespeeld. Mocht Ajax winnen van PSV en vervolgens ook van Vitesse (woensdag) loopt het verschil uit tot zeven punten in het voordeel van de Amsterdammers.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.