Kudus: 'Ik heb nog steeds het gevoel dat ik op de nummer 10-positie het best tot mijn recht kom'

door Cristian de Jong 157

Bron De Telegraaf

Kudus: 'Ik heb nog steeds het gevoel dat ik op de nummer 10-positie het best tot mijn recht kom'

door Cristian de Jong 157

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus geeft aan liever te spelen op de tien positie dan de nummer negen positie, zo valt te lezen in De Telegraaf. De Ghanees stond dinsdagavond tegen Rangers FC weer in de spits. Hij wist het doel te treffen, maar vertelt dat hij de spitspositie op zich neemt voor het team.

'Ik heb nog steeds het gevoel dat ik op de nummer 10-positie het best tot mijn recht kom', vertelt Kudus. Toch speelt de Ajacied dit seizoen voornamelijk in de spits. 'Ik speel als nummer 9 voor het team.'

Brian Brobbey kreeg de afgelopen periode de voorkeur boven Kudus. De Amsterdammer liet zien wat hij kon en wist regelmatig te scoren. Kudus vertelt dat hij blij is voor Brobbey. 'Ik wil elke wedstrijd spelen, maar Brian heeft zijn kans gekregen en ook doelpunten gemaakt. Hij is mijn vriend en ik ben blij voor hem', aldus Kudus.

Kudus krijgt vertrouwen

Kudus wist deze Champions League-campagne vier keer te scoren. De Ghanees beseft dan ook waarom hij in de spits wordt gezet door Alfred Schreuder. 'De trainer heeft me het vertrouwen gegeven als aanvaller en ik scoor. Dat is wat hij van een spits verwacht', vertelt Kudus. Het feit dat Kudus makkelijk tot scoren komt is volgens hem ook de reden waarom hij dit seizoen nog niet op zijn favoriete positie heeft kunnen spelen. 'Dat is ook de reden dat ik nog niet als schaduwspits heb gespeeld.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.