Schreuder denkt na over Kudus én Brobbey: 'Maar het moment is nog niet geweest'

door NielsOpdam 233

Bron Algemeen Dagblad

Schreuder denkt na over Kudus én Brobbey: 'Maar het moment is nog niet geweest'

door NielsOpdam 233

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft nagedacht over een basisopstelling met Brian Brobbey én Mohammed Kudus samen. Dat vertelt de oefenmeester van Ajax in gesprek met het Algemeen Dagblad. Schreuder kiest tot nu toe voor Brobbey of Kudus in de spits, maar het is niet uitgesloten dat de twee Ajacieden ook samen gaan spelen.

Dinsdagavond begon Kudus in de spits tijdens de uitwedstrijd tegen Rangers FC. De Ghanees was belangrijk met een doelpunt en een assist. Schreuder wilde na afloop nog niet zeggen of Kudus ook tegen PSV in de spits start. 'Daarvoor is het ook afwachten hoe Brian naar zondag herstelt. Hetzelfde geldt voor Mo, al verwacht ik daar geen probleem. We weten bovendien ook dat hij op de nummer 10-positie kan spelen.'

Kudus is van origine een middenvelder, maar heeft daar onder Schreuder nauwelijks gespeeld. 'Op "10" heeft Mo nog niet gespeeld, omdat ik andere keuzes maak en hij het als spits goed doet. Tegen Rangers hebben we weer gezien dat hij dat uitstekend invult', vertelt de Ajax-trainer over zijn gemaakte keuzes.

'Moment is nog niet geweest dat ik dacht: dat gaan we doen'

Schreuder zit in een luxepositie met twee goed draaiende spitsen, want Kudus en Brobbey hebben het tot nu toe allebei goed gedaan. Maar waarom kiest de trainer er niet voor om ze allebei te laten spelen? Is het mogelijk dat Schreuder voor het koppel Brobbey-Kudus kiest? 'Ik heb daar zeker over nagedacht. Als coach denk je daaraan, omdat je ziet dat dat ook bij elkaar zou kunnen passen. Maar het moment is nog niet geweest dat ik dacht: dat gaan we doen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.