Spaan ziet uitblinkende Bassey: 'Niet slecht voor een rookie'

door Cristian de Jong 106

Bron Het Parool

Spaan ziet uitblinkende Bassey: 'Niet slecht voor een rookie'

door Cristian de Jong 106

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is zeer te spreken over het optreden van Calvin Bassey, zo valt te lezen in zijn column in Het Parool. Dinsdagavond speelde Bassey tegen zijn oude club en liet zien waarom Ajax hem naar Amsterdam haalde. Dat zag Spaan ook.

'Bassey’s hoogtepunt was, uiteraard, een verdedigende actie: na dertien minuten kopte hij een bal van de doellijn', schrijft Spaan. 'Bij de stand 0-1 was dat een belangrijke ingreep. Bassey stond niet alleen vaak op de goede plaats, greep goed in, maar was ook in woord en gebaar de leider achterin. Niet slecht voor een rookie.' Daarnaast is Spaan ook enthousiast over Mohammed Kudus. 'Ik hoorde Hugo Walker "technisch góóed" zeggen.'

Aankomende zondag speelt Ajax tegen PSV. De Eindhovenaren spelen donderdag nog in de Europa League tegen FK Bodø/Glimt in het noorden van Noorwegen. Spaan geeft aan dat hij wel een idee heeft hoe de Amsterdammers PSV moeten aanpakken. 'Ik zeg: laat plaatwerker Edson Álvarez Joey Veerman een beetje uitdeuken, Jurriën Timber dekt door op Xavi Simons en Luuk de Jong is voor Bassey.'

Spaan heeft alleen geen oplossing voor het gevaar van Cody Gakpo. 'Het probleem Gakpo lost Schreuder zelf maar op, maar of er veel passes van Veerman aankomen, is aan Álvarez.' Om 16.45 uur zal er in de Johan Cruijff ArenA worden afgetrapt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.