Schreuder heeft genoeg opties voor linksbackpositie: 'Zullen zondag zien wat we doen'

door Bart Veenstra 29

Bron AS

Schreuder heeft genoeg opties voor linksbackpositie: 'Zullen zondag zien wat we doen'

door Bart Veenstra 29

Bron AS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder wil vrijdagmiddag nog niet verklappen wie er zondag in de topper tegen PSV als linksback gaat spelen. Daley Blind speelde dit seizoen het vaakst, maar de ervaren verdediger heeft te maken met concurrentie van onder meer Owen Wijndal en Devyne Rensch.

Richting de kraker tegen PSV is Wijndal nog een groot vraagteken, maar de linksback liet zich in de minuten die hij kreeg tegen Rangers FC wel gelden. Ook Rensch liet zich zien als invaller en zodoende heeft Blind te maken met forse concurrentie. Schreuder sprak al met Blind en tijdens de persconferentie van vrijdag bespreekt de trainer de situatie opnieuw.

'We hebben het voor de wedstrijd (tegen Rangers FC, red.) uitgelegd', begint Schreuder zijn verhaal. 'Ik wilde Owen zien op dat niveau. Dat is belangrijk en ik vond dat Owen eraan toe was om te spelen. Dat hebben we zo gecommuniceerd met Daley.'

Schreuder geeft aan dat Wijndal het 'prima' deed. Toen Wijndal bij een 0-2 voorsprong geblesseerd raakte, viel niet Blind, maar Rensch in. 'Rensch moest ook minuten maken. Hij kwam terug van een blessure en ook hij deed het prima.'

Keuze richting PSV is nog niet gemaakt

Zodoende heeft Schreuder zichzelf een 'luxeprobleem' bezorgd, want hij lijkt nu flink wat opties te hebben voor de linksbackpositie. 'We zullen zondag zien wat we doen. Daley pakte het professioneel op. Natuurlijk was hij niet blij, dat hoort er ook bij. Het was nieuw voor hem. Vandaag (vrijdag, red.) heeft hij prima getraind en dat vind ik belangrijk.'

Het duel tussen Ajax en PSV begint zondagmiddag om 16.45 uur. Ajax heeft op dit moment een voorsprong van één punt op de Eindhovenaren. Bovendien heeft PSV een duel meer gespeeld. Mocht Ajax winnen van PSV en vervolgens ook van Vitesse (woensdag) loopt het verschil uit tot zeven punten in het voordeel van de Amsterdammers.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? Zet in en verdien 1,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.