Vd Sar baalt van afwezige uitfans bij Klassieker

door Bart Veenstra 1

Vd Sar baalt van afwezige uitfans bij Klassieker

door Bart Veenstra 1

Laatst geüpdatet

Ajax-directeur Edwin van der Sar baalt nog altijd van het feit dat er bij De Klassiekers tussen Ajax en Feyenoord geen supporters van de bezoekende partij aanwezig mogen zijn. Dat schrijft de voormalig doelman zaterdag in zijn column in De Telegraaf.

Van der Sar, die vertelt nooit verkeerde spanning of angst te hebben gevoeld voor de beladen wedstrijd, weet wel dat er voor De Klassieker elke keer een heel veiligheidsplan nodig is. 'Wij (als speler, red.) wisten bijvoorbeeld nooit welke route we gingen rijden. Bij elk stadion in Nederland weet je na een tijdje welke route de bus neemt. Voor Feyenoord uit was dat altijd een verrassing', begint hij. 'Als bestuur van Ajax moeten wij vanwege de veiligheid ook al jaren in een bus achter onze eigen spelers aanrijden. We kunnen niet op eigen gelegenheid gaan', baalt de Voorhouter, die vindt dat de relatie tussen de leiding van Feyenoord en die van Ajax prima is.

'Eigenlijk is dat bij de spelers onderling niet anders. Die geven morgen van beide kanten alles, maar er is geen haat en nijd op dat niveau', vervolgt hij. 'Daarom hoop ik dat we via de normalisatie ook onder supporters nog eens iets kunnen bereiken. We moeten er toch naar toe kunnen dat wedstrijden weer door fans van beide clubs kunnen worden bezocht? De grote rivaliteit hoeft van mij niet te verdwijnen. Daar moet je van kunnen genieten. Elk goed voetballand heeft een derby of een kraker in de competitie nodig.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.