'Steijn kan ook nog besluiten een stormram klaar te stomen'

door Roemer Smid 103

Bron Algemeen Dagblad

'Steijn kan ook nog besluiten een stormram klaar te stomen'

door Roemer Smid 103

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Mikos Gouka en Johan Inan vinden dat Ajax in ieder geval strijdend ten onder moet gaan in de resterende 35 minuten van De Klassieker. In het Algemeen Dagblad bespreken ze hoe de ploeg van Maurice Steijn de schade moet beperken en misschien zelfs voor een wonder kan zorgen. Om 14.00 uur wordt het restant van De Klassieker (0-3) uitgespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Gouka en Inan denken dat een bliksemstart essentieel is voor de ploeg van Maurice Steijn. 'Ajax heeft een snelle goal nodig om iets van spanning terug te krijgen en de landskampioen enigszins aan het wankelen te brengen. De nummer 14 van de Eredivisie kan zich daarbij juist vastklampen aan de openingsfases van de laatste wedstrijden. Ajax ging nog aardig van start tegen Feyenoord, met een paar goede mogelijkheden in de eerste tien minuten. En drie dagen eerder bewees Ajax nog tegen Olympique Marseille in de eerste twintig minuten twee keer te kunnen scoren.'

Ajax moet in ieder geval strijdend ten onder gaan

Het is volgens de heren duidelijk dat Ajax een wonder nodig heeft, en dat het voor Steijn belangrijk is dat zijn ploeg in ieder geval strijdend ten onder gaat. 'Daarmee zou hij zichzelf, de ploeg en het publiek (voor de televisie dan) iets van houvast geven. Verder blijft het vooral bidden voor een wonder. Om Feyenoord te laten bezwijken, kan Steijn ook nog besluiten een stormram klaar te stomen. Denk aan de kopsterke verdediger Jakov Medić.'

Feyenoord trainer Arne Slot weet dat Ajax niks te verliezen heeft, en heeft zijn team naar alle waarschijnlijkheid klaargestoomd op een stormend Ajax. 'Maar de ploeg van Maurice Steijn kan in tegenstelling tot afgelopen zondag nu fris en uitgerust aan de laatste 35 minuten beginnen. Met vast en zeker een plan om het Feyenoord toch nog heel moeilijk te maken. En daar moet Feyenoord zich tegen wapenen', eindigen Gouka en Inan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.