Schöne gelooft in Ajax: 'Zo'n Champions League-avond is toch anders'

door Jesse ter Haar 16

Bron ESPN

Schöne gelooft in Ajax: 'Zo'n Champions League-avond is toch anders'

door Jesse ter Haar 16

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne gelooft dat Ajax dinsdagavond de drie punten kan pakken tegen Napoli. De Deense oud-Ajacied weet dat de Amsterdammers in een mindere vorm steken, maar volgens hem gelden er in de Champions League andere wetten.

'Ik schat de kansen goed in', begint hij in gesprek met ESPN. 'Napoli doet het dit jaar wel goed, dat had ik niet verwacht. Maar ik denk dat Ajax vanavond (dinsdagavond, red.) gewoon de drie punten gaat pakken. Makkelijk wordt het zeker niet, maar zo’n Champions League-avond is toch anders. Ik heb er alle vertrouwen in.'

Wat een Champions League-avond in de Johan Cruijff ArenA anders maakt, vindt Schöne moeilijk te omschrijven. 'Je kunt je vinger er niet echt op leggen. Het zijn bijzondere wedstrijden. Het is niet zo dat je geen honderd procent geeft in het weekend, maar dan lukt het toch even niet. Het publiek is tijdens een Champions League-avond ook heel anders. Als je aan komt rijden, dan voel je het al.'

Ajax en de club uit Napels nemen het dinsdagavond om 21.00 uur tegen elkaar op. Voorafgaand aan het duel staat Ajax derde in de Champions League-poule, waar naast Napoli verder ook Liverpool en Rangers deel van uitmaken. Ajax heeft drie punten achterstand op Napoli, terwijl het gelijkstaat met Liverpool.

Schöne in de Champions League

Schöne zelf stond van 2012 tot zomer van 2019 onder contract bij Ajax. Daarna was hij toe aan een nieuwe uitdaging en maakte hij de overstap naar Genoa. Zijn periode in Italië werd geen groot succes, maar hij maakte wel kennis met een internationale topcompetitie. De Deen speelde zelf overigens ook heel wat Champions League-wedstrijden voor Ajax. Inclusief de voorrondes speelde Schöne 39 wedstrijden voor Ajax in het miljardenbal.

Denk jij dat Ajax voor rust het enige doelpunt maakt? Zet in een verdien 21,00 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.