Perez: 'Ik ben verliefd op De Ligt'

door Bart Veenstra 13

Perez: 'Ik ben verliefd op De Ligt'

door Bart Veenstra 13

Laatst geüpdatet

Voetbalanalist Kenneth Perez is enorm lovend over Ajax-verdediger Matthijs de Ligt. De Deense ex-Ajacied liet zondag bij FOX Sports weten dat de aanvoerder van Ajax erg goed bezig is.

'Ik ben verliefd op De Ligt', grapt Perez in eerste instantie nog een beetje, waarna hij serieus wordt. 'Echt, als ik zit te kijken... Hij is net negentien geworden en aanvoerder. Ik vind het echt zo'n heerlijke voetballer. Buitenlandse clubs die in Nederland willen shoppen, komen heel snel bij hem uit. Hij is fysiek sterk, mentaal weerbaar en gaat erin als een beer. En hij is ook nog slim. Ik ben helemaal gek op De Ligt.'

Ook Gertjan Verbeek, analist en voetbaltrainer van beroep, ziet dat De Ligt een heel sterke ontwikkeling doormaakt. 'Je ziet dat hij het afgelopen anderhalf jaar ongelooflijk aan kracht heeft gewonnen. Hij is veel wendbaarder dan hij was.'

De Ligt viel zaterdagavond als een van de weinige Ajacieden in positieve zin op in het duel met Heracles Almelo. Met een doelpunt vlak voor tijd redde hij bovendien een punt voor Ajax. Zijn optreden leverde hem een plekje in het Elftal van de Week van De Telegraaf op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.