Pasveer eiste onbedoeld de hoofdrol op: 'Ajaxkeepers blinken alleen uit in baalweken'

door Cristian de Jong 13

Bron Het Parool

Pasveer eiste onbedoeld de hoofdrol op: 'Ajaxkeepers blinken alleen uit in baalweken'

door Cristian de Jong 13

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Menno Pot zag maar één uitblinker bij Ajax in de wedstrijden tegen Liverpool en AZ. Remko Pasveer was volgens de columnist de enige die zijn niveau haalde. Tegen Liverpool en AZ werd twee keer met 2-1 verloren. Deze scores hadden hoger kunnen oplopen, maar Pasveer voorkwam erger.

Zo ziet Pot dat de 38-jarige goalie nog altijd over katachtige reflexen beschikt. 'Tegen AZ liet hij zien dat hij ook de meer atletische keeperskunsten nog prima beheerst: gestrekt naar de hoek om een inzet van Odgaard naast te tikken of een katachtige reflex op een schot van Reijnders', vertelt Pot in zijn column in Het Parool.

Ook werd er tegen Liverpool en AZ vaak de lange bal gehanteerd, iets wat Ajax niet gewend is. 'De Ajaxverdedigers zagen vaak geen andere uitweg dan een tikkie terug op de man met het hippe knotje, Ajax' grijze uit het oosten, die zich op zijn beurt vaak genoodzaakt zag tot een lange trap naar verre verten.'

Pasveers herfst van zijn carrière

Pasveer kent een geweldige herfst van zijn carrière. Dit had menig voetballiefhebber niet voorspeld toen hij in 2021 een contract tekende in de hoofdstad. 'Niemand verwachtte dat hij veel speelminuten zou krijgen. Toen hij de wei in moest en blunderde in Lissabon, gilden supporters dat er gauw een "Ajaxwaardige" keeper moest worden gehaald.'

'Inmiddels voelen fans én ploeggenoten een wonderlijke gemoedsrust bij Pasveers aanwezigheid, maar dat hij zo veel reddingen zou maken, zo absurd vaak aan de bal zou zijn en de hoofdrol zou opeisen op Anfield én in Alkmaar, dat was niet de bedoeling. Ajaxkeepers blinken alleen uit in baalweken', stelt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.