Nijhuis zag geen strafbaar hands van Schuurs: 'De bal komt op zijn eigen lichaam'

door Jesse ter Haar 9

Bron Veronica Inside

Nijhuis zag geen strafbaar hands van Schuurs: 'De bal komt op zijn eigen lichaam'

door Jesse ter Haar 9

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Bas Nijhuis begrijpt dat scheidsrechter Dennis Higler zondag geen penalty gaf nadat de bal op de arm van Perr Schuurs terechtkwam. De bal ketste via zijn eigen been tegen de in het voetbal verboden te gebruiken arm en dat zorgde ervoor dat het niet bestraft werd.

'De bal komt op zijn eigen lichaam. Kun je er dan van spreken dat iemand dat bewust doet?', aldus Nijhuis in de uitzending van Veronica Inside. 'Wij hebben nu in de regel staan: als een speler de bal speelt en hij komt daarna tegen zijn eigen hand aan, dan spreken we nooit van opzettelijk hands.'

Op zijn beurt gaat René van der Gijp min of meer in tegen de regel. Hij ziet dat de regel ongewenste situaties oplevert en daar was de vermeende handsbal van Schuurs een voorbeeld van. 'Als de bal niet tegen zijn hand aan komt, valt hij bij een speler van Feyenoord', merkt de oud-voetballer op.

Nijhuis begrijpt dat de regel verwarring brengt. 'Het verandert steeds. Eerder vonden ze het niet eerlijk dat elke handsbal een penalty was. Dat was onrechtvaardig, dus dan ga je weer terug naar iets wat interpretatie is. Dan krijg je weer verschil.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.