Mossou: 'Blijkbaar zijn we niets opgeschoten'

door Bart Veenstra 23

Mossou: 'Blijkbaar zijn we niets opgeschoten'

door Bart Veenstra 23

Laatst geüpdatet

De apengeluiden aan het adres van Riechedly Bazoer bij ADO Den Haag en de pop van Kenneth Vermeer afgelopen zondag in de Amsterdam ArenA, het zit columnist Sjoerd Mossou dwars. De schrijver van het Algemeen Dagblad gaat in zijn column in de krant in op de incidenten van de afgelopen tijd en komt tot de conclusie dat we ten opzichte van vroeger niets zijn opgeschoten.

'Blijkbaar zijn we, alle stoere woorden en dappere maatregelen ten spijt, nog betrekkelijk weinig opgeschoten. Hoeveel er ook verbeterd is in onze stadions, we krijgen maar geen grip op de klootzakken die het voetbal kapot maken', aldus Mossou, die het 'negeren' van dergelijke acties een interessante theorie noemt, maar ook vindt dat het geen oplossing biedt.

'Waarom zo weinig zelfreinigend vermogen bij (met name) Ajax, FC Utrecht, ADO Den Haag en Feyenoord?, vraagt de columnist zich vervolgens af. 'Loop massaal het stadion uit. Zing een ander - veel beter - lied. Ga de discussie aan met je buurman. Breng de humor terug, in plaats van dat verstikkende, oliedomme gebrek aan relativering. Verzin een ludieke actie. Wijs niet zo infantiel naar 'hullie' en 'zullie'. Doe iets, meerderheid, al helpt het maar een half procentje. Accepteer het niet langer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.