'Misschien zelfs overwinteren in CL'

door Thijs Zwagerman 16

'Misschien zelfs overwinteren in CL'

door Thijs Zwagerman 16

Laatst geüpdatet

Voormalig voetbaltrainer en analist Robert Maaskant denkt dat Ajax dit seizoen mogelijk kan overwinteren in de Champions League. Volgens de huidige technisch directeur van Almere City hebben de Amsterdammers met dank aan de toegevoegde ervaring in de spelersgroep de kansen hierop aanzienlijk vergroot.

'Ik vind het sterk van Ajax dat ze het idee losgelaten hebben om het allemaal met zelf opgeleide spelers te doen. Als dat kan heel graag, maar de kern van voetbal blijft natuurlijk dat je wint. En Ajax heeft gewoon veel te lang niets gewonnen. Met al die leuke talenten en al dat geld op de bank werd er niet gewonnen en dat kun je je als Ajax niet permitteren,' zo opent Maaskant in een forum op Radio 1. Het aantrekken van Dusan Tadic en Daley Blind ziet hij dan ook als een uitstekende zet in de jacht op prijzen.

'In dat kader vind ik het heel sterk dat ze bijvoorbeeld Tadic hebben gehaald. Een ervaren prof en een jongen die andere jongens ook kan laten zien hoe het hoort en hoe je meegaat in het winnen van prijzen. Wat betreft Blind idem dito. Dat zijn spelers waar je kampioen mee kan worden en misschien zelfs mee kunt overwinteren in de Champions League.'

Om Maaskants stelling te realiseren zal Ajax eerst het miljoenenbal moeten zien te bereiken. Lees hier welke route Ajax in dit geval wacht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.